:

Vad gör man om man hittar 500 kr?

Innehållsförteckning:

  1. Vad gör man om man hittar 500 kr?
  2. Vart lämnar man in upphittade nycklar?
  3. Är man skyldig att betala hittelön?
  4. Hur länge ligger hittegods hos polisen?
  5. Vad gör jag om jag hittar ett körkort?
  6. Var är mina nycklar?
  7. Är trasigt körkort giltigt?
  8. Hur kan man hitta sina borttappade nycklar?

Vad gör man om man hittar 500 kr?

Om du hittat något utan att anmäla det är ett brott. Polisen måste ta emot upphittade saker. Du måste inte ta hand om saker du hittar.

Vart lämnar man in upphittade nycklar?

Det är polisen som avgör om du får förvara hittegodset hos dig eller om du ska lämna in det till polisen. För att lämna in hittegods kan du vända dig till närmaste polisstation med hittegods.

Är man skyldig att betala hittelön?

Ägaren har enligt lag skyldighet att betala skäliga kostnader och skälig hittelön. Som skälig hittelön räknas normalt 10 % av hittegodsets värde. För värdepapper och liknande anses ofta 1 % av innestående eller utfärdat belopp vara skäligt.

Hur länge ligger hittegods hos polisen?

Om ägaren inte har hämtat hittegodset inom tre månader efter att det har lämnats till polisen, övergår äganderätten, med några undantag, till upphittaren, dvs. dig. Om hittegodset har lämnats till polisen, ska du hämta det hos polisen inom tre månader från äganderättens övergång.

Vad gör jag om jag hittar ett körkort?

Hittar du ditt körkort kan du begära att vi ta bort din förlustanmälan, så du kan använda körkortet igen. Ring vår kundtjänst för körkortsfrågor på 0771-81 81 81 så hjälper vi dig.

Var är mina nycklar?

Gör så här: Lägg en nyckelknippa och en sax i något av dina fönster. Sedan är det bara att vänta. Enligt uppgift ska det ta max ett dygn, men i bästa fall bara någon timme innan du plötsligt, på ett eller annat sätt garanterat kommer hitta det du tappat bort.

Är trasigt körkort giltigt?

Ett körkort ska förnyas om det har kommit bort eller blivit stulet, skadat eller förstört.

Hur kan man hitta sina borttappade nycklar?

Sax- och nyckelknepet – så funkar det Gör så här: Lägg en nyckelknippa och en sax i något av dina fönster. Sedan är det bara att vänta. Enligt uppgift ska det ta max ett dygn, men i bästa fall bara någon timme innan du plötsligt, på ett eller annat sätt garanterat kommer hitta det du tappat bort.