:

Finns Borgenslån?

Innehållsförteckning:

  1. Finns Borgenslån?
  2. Hur lång tid tar det för banken att godkänna bolån?
  3. Kan jag ha en borgensman på ett lån som är pensionär?
  4. Hur lång tid tar det att få besked om lån?
  5. Vad händer om banken inte beviljar lån?
  6. Hur många låntagare kan man vara?
  7. Hur länge gäller en borgensförbindelse?
  8. Kan man få lån med borgenär?

Finns Borgenslån?

När du som låntagare, på grund av betalningsanmärkningar eller låg kreditvärdighet, riskerar att få avslag hos en vanlig bank kan du ansöka om ett borgenslån. Det är ett typ av lån som beviljas mot borgen där en borgensman förbinder sig att betala skulden om låntagaren själv inte kan betala.

Hur lång tid tar det för banken att godkänna bolån?

Ibland kan det ta flera dagar för banken att hinna godkänna bostaden. Om du har ett lånelöfte och vill köpa en bostad (skriva kontrakt) men banken har inte hunnit godkänna bostaden ännu så kan ett villkor/klausul i kontraktet vara lämplig.

Kan jag ha en borgensman på ett lån som är pensionär?

För pensionärer gäller vårt inkomstkrav på 2 gånger årshyran. Om det då saknas 10 % av inkomstkravet så godkänner vi att hon har en borgensman. Borgensmannen ska då ha en inkomst på 4 gånger årshyran.

Hur lång tid tar det att få besked om lån?

Ofta kräver banken att värderingen sker av en av dem godkänd värderingsman. Att få lånet utbetalt från det att man har ansökt kan ta allt från en dag till flera veckor.

Vad händer om banken inte beviljar lån?

Den som skriver på något utan att först kolla med banken riskerar att stå med ett skrivet kontrakt och nekad låneansökan, vilket i sin tur kan leda till kontraktsbrott – och bli en mycket dyr historia. Konsekvensen för kunden blir att det är svårt att förutse processen.

Hur många låntagare kan man vara?

De flesta banker accepterar tre medsökande för bostadslån. Även fyra medlåntagare förekommer. Vanligast är att man har medlåntagare vid bolån. Ibland kan det vara en sambo.

Hur länge gäller en borgensförbindelse?

Borgensåtagande för ett hyresförhållande gäller normalt i högst tre år. Uppsägning av borgensåtagande Borgensmannen kan säga upp sitt borgensåtagande. Åtagandet kan sägas upp till månadsskiftet som inträffar närmast efter nio månader från uppsägningstillfället.

Kan man få lån med borgenär?

Ett lån med borgen fungerar på så vis att en tredje person (utöver långivaren och låntagaren) går in som garant för att lånet betalas tillbaka om inte huvudlåntagaren gör det. Denna person kallas borgensman och fungerar som en säkerhet för lånet.