:

Varför kan inte veganer äta produkter som innehåller E 901?

Innehållsförteckning:

 1. Varför kan inte veganer äta produkter som innehåller E 901?
 2. Är godis veganskt?
 3. Är Geleringsmedel veganskt?
 4. Vilka e ämnen är inte vegetariska?
 5. Är Dumlekolor veganska?
 6. Vad är Geleringsmedel?
 7. Vad är Geleringsmedel pektin?
 8. Vad innehåller Dumle?

Varför kan inte veganer äta produkter som innehåller E 901?

Bivax (E-nummer 901) Visst godis, precis som vissa frukter, ytbehandlas med bivax och bör alltså undvikas av dig som är vegan.

Är godis veganskt?

I lösgodishyllan får man passa sig som vegan eller vegetarian. Ofta innehåller godiset gelatin, mjölk, ägg eller e-ämnen med animaliska tillsatser. Det kan vara svårt att ha koll på alla e-ämnen och tillsatser.

Är Geleringsmedel veganskt?

Gelatinet extraheras och torkas och används i ett stort antal produkter både inom livsmedel, medicin och kosmetika. Mycket av gelégodiset i godishyllan i butikerna är därför inte ens vegetariskt.

Vilka e ämnen är inte vegetariska?

Animaliska ingredienser

 • Tillsatser tillverkade av fett. E 304 Askorbylpalmitat och askorbylstearat. E 322 Lecitin. E 422 Glycerol. ...
 • Tillsatser tillverkade av annat än fett. E 626 Guanylsyra. E 627 Dinatriumguanylat. ...
 • Tillsatser tillverkade av insekter. E 120 Karmin (ämne från insekten Dactylopius coccus) E 901 Bivax.

Är Dumlekolor veganska?

Dumle är känd för sin unika och lätt igenkännliga smak men har tidigare inte funnits att få som vegansk i någon form. Förrän nu! Fazer Dumle Havredryck, kommer i enlitersförpackningar, och är en fyllig chokladdryck som kombinerar Dumle-smaken av choklad och kola med nordisk havre.

Vad är Geleringsmedel?

Emulgerings-, stabiliserings-, förtjocknings-och geleringsmedel är en grupp livsmedelstillsatser som används för att bland annat påverka en produkts konsistens. I hemmet används sådana ämnen i den vanliga matlagningen, till exempel potatismjöl, vetemjöl, gelatin och pektin.

Vad är Geleringsmedel pektin?

Pektin finns naturligt och utvinns ur till exempel apelsin- och citronskal. Amiderat pektin är kemiskt behandlat pektin. Pektin används som förtjockningsmedel och får användas till de flesta livsmedel som får innehålla tillsatser.

Vad innehåller Dumle?

Glukossirap, socker, vegetabiliskt fett (palm), helmjölkspulver, kakaosmör, vasslepulver (av mjölk), kakaomassa, skummjölkspulver, salt, emulgeringsmedel (sojalecitin), aromer (kola, vanillin). Kan innehålla nötter, mandlar och spannmål som innehåller gluten. Mjölkchokladen innehåller minst 30% kakao.