:

Kan äldre människor över 65 år ansöka om ekonomiskt bistånd försörjningsstöd?

Innehållsförteckning:

  1. Kan äldre människor över 65 år ansöka om ekonomiskt bistånd försörjningsstöd?
  2. Hur mycket tjänar man på veteranpoolen?
  3. Kan man jobba extra som pensionär?
  4. Vad tar Veteranpoolen per timme?
  5. Måste man vara pensionär för att jobba i Veteranpoolen?
  6. Hur mycket får man jobba när man gått i pension?

Kan äldre människor över 65 år ansöka om ekonomiskt bistånd försörjningsstöd?

Du kan ansöka om äldreförsörjningsstöd från det att du fyller 65 år, om du är född 1957, och fyller 66 om du är född 19. Du måste vara bosatt i Sverige för att kunna ansöka.

Hur mycket tjänar man på veteranpoolen?

Vi erbjuder jobb när vi har och veteranen kan tacka ja eller nej, säger Karin Lindvall och fortsätter: – Lägsta lön är 120 kronor i timmen. Lönen följer pris till kund.

Kan man jobba extra som pensionär?

Allmän pension I den allmänna pensionen, som du ansöker om hos Pensionsmyndigheten, finns inget som hindrar att du arbetar hur mycket du vill samtidigt som du är pensionär. Du kan också ångra dig.

Vad tar Veteranpoolen per timme?

Eftersom städning är berättigat skattereduktion drar vi av 50 % på arbetskostnaden, kostnaden ligger då generellt i spannet 205-240 kronor/timme* efter RUT-avdrag. Beroende på var uppdraget utförs kan milersättning tillkomma, vi tar ut en milersättning om 35 kronor/mil.

Måste man vara pensionär för att jobba i Veteranpoolen?

Vad krävs för att få arbeta som veteran hos er? För att ingå i vår veteranpool krävs att du är ålders- eller avtalspensionär och har kompetens, erfarenhet och eventuellt utbildning för den tjänst du vill utföra.

Hur mycket får man jobba när man gått i pension?

Du kan både ta ut full pension och jobba vidare som vanligt. Det som påverkas är skatten som kan bli högre om lön och pension tillsammans ger inkomster på över 46 000 kronor i månaden och mer. Då kan du betala statlig skatt på de sista tusenlapparna.