:

Hur många val till universitet?

Innehållsförteckning:

  1. Hur många val till universitet?
  2. Kan man läsa mer än 45 hp?
  3. Hur många har sökt till högskolan 2022?
  4. Hur många HP är en termin heltid?
  5. Hur många HP behövs för att få CSN?
  6. Hur många terminer får man ta studielån?

Hur många val till universitet?

Hur många utbildningar kan jag anmäla mig till? Du kan anmäla dig till 12 utbildningar till höst- och vårterminer och 6 utbildningar till sommarkurser. Du kan välja bland både program och kurser.

Kan man läsa mer än 45 hp?

Du kan högst läsa 45 högskolepoäng per termin Du får läsa flera kurser eller program samtidigt om du vill, så att du läsermer än heltid. Som mest kan du bli antagen till 45 hp per termin. När du blivit antagen till 45 hp stryks de utbildningar som du satt längre ner.

Hur många har sökt till högskolan 2022?

NYHET Nära 377 000 personer sökte till svenska universitet och högskolor hösten 2022, enligt statistik från Universitets- och högskolerådet, UHR. Det är en minskning med 10 procent jämfört med hösten 2021.

Hur många HP är en termin heltid?

En termin är vanligen 20 veckor. Det innebär att du måste läsa 30 högskolepoäng för att få fullt studiemedel hela terminen. På vissa utbildningar är terminen längre än 20 veckor, och då kan vi göra undantag. På komvux behöver du läsa 20 poäng per vecka för att få rätt till studiemedel för heltidsstudier.

Hur många HP behövs för att få CSN?

Under de första 40 veckorna med studiemedel måste du klara 62,5 procent av de högskolepoäng (hp) som du fått studiemedel för. Det innebär att om du har fått studiemedel för 40 veckor (60 hp) så är kravet att du måste klara 37 hp. Efter de 40 första veckorna med studiemedel ökar kravet på studieresultat.

Hur många terminer får man ta studielån?

När du studerar på heltid kan du som längst studiemedel i 240 veckor för studier på eftergymnasiala utbildningar. Det motsvarar cirka sex års studier på heltid. Om du studerar på deltid räknar CSN om de använda veckorna till vad de skulle motsvara i heltidsstudier.