:

Vad jobbar de flesta med i Kambodja?

Innehållsförteckning:

  1. Vad jobbar de flesta med i Kambodja?
  2. Vilket språk talar man i Kambodja?
  3. Vad heter folket i Kambodja?
  4. Vad kallas en person från Kambodja?
  5. Hur såg Kambodja ut politiskt?

Vad jobbar de flesta med i Kambodja?

Turism, textilindustrin, byggbranschen och jordbrukssektorn står för nästan all tillväxt. Cirka 700 000 personer jobbar inom textilindustrin, majoriteten av dessa är kvinnor. Turism har blivit en allt viktigare del av Kambodjas ekonomi och 2017 besökte över 5 miljoner människor landet.

Vilket språk talar man i Kambodja?

KhmerKambodja / Officiellt språkKhmer är ett mon-khmerspråk som talas främst i Kambodja, där det är officiellt språk. Det talas också i sydöstra Thailand av 1,3 miljoner och i södra Vietnam av en miljon talare. Totalt har språket cirka sexton miljoner talare. Khmer skrivs med det khmeriska alfabetet som härstammar från brahmi. Wikipedia

Vad heter folket i Kambodja?

Kambodja – Befolkning och språk. Ungefär nio av tio kambodjaner tillhör majoritetsfolket khmer. I landet finns tre större minoritetsgrupper: vietnameser, kineser och den muslimska folkgruppen cham. Därutöver hyser landet en mängd små folkgrupper som främst lever i bergen i nordöstra Kambodja.

Vad kallas en person från Kambodja?

I landet finns tre större minoritetsgrupper: vietnameser, kineser och den muslimska folkgruppen cham. Därutöver hyser landet en mängd små folkgrupper som främst lever i bergen i nordöstra Kambodja. De kallas med ett samlingsnamn khmer loeu (höglandskhmerer).

Hur såg Kambodja ut politiskt?

Kambodja är ett kungadöme med ett parlamentariskt flerpartisystem och marknadsekonomi. Regelbundna val hålls men de demokratiska bristerna är stora och landet domineras helt av regeringspartiet CPP som är arvtagare till det gamla kommunistpartiet. Premiärminister Hun Sen har varit regeringschef sedan 1985.