:

Vilka bor i Kambodja?

Innehållsförteckning:

  1. Vilka bor i Kambodja?
  2. Vad orsakade folkmordet i Kambodja?
  3. Vilka är dem viktiga livsfrågor?
  4. Vad är existentiella livsfrågor?
  5. När ska man åka till Kambodja?

Vilka bor i Kambodja?

Kambodja – Befolkning och språk. Ungefär nio av tio kambodjaner tillhör majoritetsfolket khmer. I landet finns tre större minoritetsgrupper: vietnameser, kineser och den muslimska folkgruppen cham. Därutöver hyser landet en mängd små folkgrupper som främst lever i bergen i nordöstra Kambodja.

Vad orsakade folkmordet i Kambodja?

Inre spänningar ledde till inbördeskrig och år 1975 tog de röda khmererna (en kommunistisk gerillarörelse) makten i Kambodja. De röda khmererna kollektiviserade jordbruk, evakuerade städerna och avskaffade valutan i landet. Omkring 1,7 miljoner människor dog på grund av svält och sjukdomar.

Vilka är dem viktiga livsfrågor?

Livsfrågorna kan handla om livserfarenheter, hur våra normer och värderingar uppstår, ansvar, relationer, sexualetik, samspel i naturen, teknikanvändning, hur vi disponerar vår tid, samvete, brott och straff, skuld och förlåtelse, frälsning och nåd, tro och bön, kärlek och hopp, mening och meningslöshet, ensamhet och ...

Vad är existentiella livsfrågor?

Livsfrågor eller existentiella frågor rör vår relation till livsvillkoren, bland annat döden och valfriheten. Det väcker existentiell ångest i oss att leva och satsa helt och fullt samtidigt som vi vet att allt är föränderligt och att döden finns.

När ska man åka till Kambodja?

Bästa tiden att resa till Kambodja I November/December går regnperioden mot sitt slut och under Januari/Februari och Mars regnar det som minst. Vill man åka på solsemester är det bäst att resa till Kambodja någon gång i Januari och Februari.