:

Vad tål en betongplatta?

Innehållsförteckning:

  1. Vad tål en betongplatta?
  2. Vilken betong till trädgårdsplattor?
  3. Vilken betong till Drakägg?
  4. Hur mycket kostar det att gjuta en betongplatta?
  5. Hur tillverkas betongplattor?
  6. Kan man gjuta med flytspackel?

Vad tål en betongplatta?

Tack på förhand. En BRA betongplatta med vettig armering etc i den tjockleken klarar nog utan minsta problem 5-6 ton per kvadratmeter.

Vilken betong till trädgårdsplattor?

Styv betong bäst för betongplattor – Plastisk betong kan du också forma till en boll. Den smetar däremot. – Trögflytande betong kan inte formas till en boll.

Vilken betong till Drakägg?

Skålarna är stora, runda skal som stöps med hobbybetong på ballonger. (s.k. drakägg). Efter härdning är de målade med invändigt med metallfärgen, Art Metal.

Hur mycket kostar det att gjuta en betongplatta?

Räkna med någonstans runt 400-700 kr/kvadratmeter betongplatta i arbetskostnad. Detta är alltså den del av kostnaden som du får göra ROT-avdrag på (det ska givetvis specificeras från entreprenören i offert och faktura vad som är arbetskostnad).

Hur tillverkas betongplattor?

Nästan all betong som används kommersiellt tillverkas i betongfabriker där man blandar cement, ballast (sand, grus och sten), vatten samt kemiska tillsatsmedel för att ge betongen vissa egenskaper. När detta har blandats till en betongmassa vid fabrik måste den transporteras till den plats där den ska användas.

Kan man gjuta med flytspackel?

Vill man ha väldigt slät betong eller har en form med mycket fina detaljer kan man använda flytspackel. Men flytspackel är geggigt (och luktar illa) och ganska svårt att gjuta med. Hobbyaffärer typ Panduro har betong i små förpackningar men de är väldigt dyra, 89:- för 3,5 kg.