:

Är Kia xCeed en bra bil?

Innehållsförteckning:

  1. Är Kia xCeed en bra bil?
  2. Hur långt går Kia xCeed på el?
  3. Hur lång tid tar det att ladda Kia xCeed?
  4. Hur mycket drar en Kia xCeed?
  5. Är Kia XCeed fyrhjulsdriven?
  6. Hur långt går Kia på el?
  7. Hur långt kommer en elbil på en kWh?
  8. Hur lång tid tar det att ladda en elbil Kia?
  9. Vad kostar det att ladda en Kia Ceed?
  10. Hur mycket drar en Kia Ceed hybrid?
  11. Är Kia Ceed framhjulsdriven?
  12. Vilken laddhybrid är mest prisvärd?

Är Kia xCeed en bra bil?

Omdöme. Nya Kia XCeed är en trevlig och snygg liten crossover-suv som imponerar bland annat när det gäller säkerhetsfunktioner. Vi återkommer när vi testat laddhybridversionen som känns hetare och ännu mer intressant, även om det här absolut är en bra och prisvärd bil om du är ute efter en ren bensinare.

Hur långt går Kia xCeed på el?

Vi kommer ständigt 50-55 kilometer på en laddning, både eftersom Xceed har så lågt luftmotstånd och är jämförelsevis lätt, men också för att Kia har en rad smarta tekniska lösningar som minskar förbrukningen som snittar ungefär 1.6 kWh per mil.

Hur lång tid tar det att ladda Kia xCeed?

Hur lång tid tar det att ladda Kia xCeed hemma? 3,7 kW: 2 timmar och 24 minuter. Om du mot förmodan väljer att ladda din Kia xCeed i ett vanligt eluttag (Schuko) är den teoretiska maxeffekten 2,3 kW vilket ger en laddtid om: 3 timmar och 52 minuter.

Hur mycket drar en Kia xCeed?

Hybriden både en bensinmotor och en elmotor som jobbar tillsammans för att optimera bränsleförbrukning och kraft. Med 47km räckvidd på el (enligt nya tuffare testcykeln WLTP) klarar de flesta sin vardagliga körning. Deklarerar förbrukning vid blandad körning är 1,6l/100km och koldioxidutsläppen låga 36g/km.

Är Kia XCeed fyrhjulsdriven?

Laddbar sjusitsig familjebil med fyrhulsdrift och låga 38g CO2.

Hur långt går Kia på el?

Kias laddhybrider är förinställda på eldrift. Med nya Kia Niro Plug-In Hybrid går det att köra upp till 58 km på el medan motsvarande siffra för Kia Optima Sportswagon Plug-In Hybrid är upp till 62 km.

Hur långt kommer en elbil på en kWh?

När man åker går det sedan åt en viss mängd el per mil. Som tumregel kan man säga att elbilar drar ca 2 kWh el per mil. kW (kilowatt) anger hur snabbt bilens batteri kan laddas. Har man laddat med 1 kW i en timme har det hamnat 1 kWh el i bilens batteri.

Hur lång tid tar det att ladda en elbil Kia?

Det tar mellan 18 till 43 minuter att snabbladda sin bil 10-80 procent beroende på vilken elbil från Kia man kör och hur snabb laddningen är på den specifika laddstationen. Väljer man att ladda hemma med en laddbox tar det ca 6-7 timmar.

Vad kostar det att ladda en Kia Ceed?

Beroende på elavtal kostar det idag mellan 1,5 och 2 kronor per mil att ladda en laddhybrid hemma. Med en räckvidd på 50-60 kilometer innebär det att kostnaden för en full laddning hamnar mellan 7 och 12 kr.

Hur mycket drar en Kia Ceed hybrid?

Bränsleförbrukning blandad körning enligt WLTP: Kia Ceed SW Plug-In Hybrid: 1,3-1,5 l/100 km, CO₂ -utsläpp 29-33 g/km. Erbjudandet t.o.m. den eller så långt lagret räcker och kan ej kombineras med andra rabatter eller företagsavtal.

Är Kia Ceed framhjulsdriven?

Hos Wayke hittar du nya och begagnade bilar från Kia, i modellen Ceed, med framhjulsdrift. Denna bil går att köpa online!

Vilken laddhybrid är mest prisvärd?

Ford Kuga har låga driftkostnader i och med att vardagsresorna sker just på el. Det bra miljövalet belönas också av staten i form av lägre vägskatt. Totalt 360 kr och även en klimatbonus på 26 344 kr. Ford Kuga Plug-In Hybrid är det perfekta alternativet för dig som söker en tjänste- och familjebil till rimligt pris.