:

Vad menas med CDI?

Innehållsförteckning:

  1. Vad menas med CDI?
  2. Hur vet man om det är fel på CDI boxen?
  3. Vad har CDI box för funktion?
  4. Kan man köra utan CDI box?
  5. Hur snabbt går moppen med Ostrypt CDI?
  6. Vad händer om man kör utan CDI?
  7. Vilken kabel ska man klippa på CDI-boxen?
  8. Varför Ostrypt CDI?
  9. Hur mycket skillnad gör en Ostrypt CDI?
  10. Hur tar man bort strypningen på CDI-boxen?
  11. Hur stor skillnad gör en Ostrypt CDI?
  12. Kan man byta från ecu till CDI?
  13. Hur man tar bort strypning på CDI?
  14. Hur fort går en moped Ostrypt?
  15. Vart sitter CDI boxen på speedfight 4?

Vad menas med CDI?

CDI (Common Rail Diesel Injection) är en serie dieselmotorer från tyska Daimler AG som installeras på Mercedes-Benz fordon. CDI-motorerna utvecklades år 1997 och används än idag. Dessa motorer har ett direktbränsleinsprutningssystem som minskar bränsleförbrukningen med 15%.

Hur vet man om det är fel på CDI boxen?

Finns tyvärr inget pålitligt sätt att mäta sig fram till om en CDI är defekt, även om man har rätt specialinstrument och data för en kontrollmätning så ger det inte något definitivt svar... Det enda pålitliga är att testa en hel CDI på hojen som bråkar, eller testa CDIn från hojen som bråkar på en annan hoj.

Vad har CDI box för funktion?

CDI-boxen sitter kopplad med tändspolen med tändstiftet. Det är alltså CDI boxen som skickar signaler/impulser till tändspolen och sedan vidare till tändstiftet som ger en gnista och antänder gasblandningen i mopeden. Så alltså är CDI boxen en del av tändsystemet.

Kan man köra utan CDI box?

2. kan man köra/starta utan cdi box? 1. Så länge du inte varvar mer än original cdin varvar så kommer den inte gå fortare.

Hur snabbt går moppen med Ostrypt CDI?

Det absolut enklaste sättet att få reda på om du har en ostrypt/strypt CDI-box är att ta moppen och köra i en nerförsbacke, maxa och kolla om den motorbromsar, om den stryper när den t. ex. kommer upp i 8000rpm.

Vad händer om man kör utan CDI?

2. kan man köra/starta utan cdi box? 1. Så länge du inte varvar mer än original cdin varvar så kommer den inte gå fortare.

Vilken kabel ska man klippa på CDI-boxen?

Du ska klippa den mintgröna kabeln ungefär i mitten mellan kopplingshuset och cdi-boxen. isolera väl med eltejp så att den inte går emot någon metall eller andra kablar.

Varför Ostrypt CDI?

Information om Top Performances CDI/Tändspole (Ostrypt) Denna tändningskontroll ser även till att man får en längre livslängd på både tändsystem och tändstift. Andra stora fördelar är att bränsleförbrukning minskas och med detta även mindre luftföroreningen.

Hur mycket skillnad gör en Ostrypt CDI?

ex. kommer upp i 8000rpm. Gör den det så kan vi direkt säga att du har en strypt CDI-box och för att få din moped att kunna varva mer så måste du byta till en ostrypt CDI, ibland kan det funka att klippa någon kabel men det är inget jag rekommenderar! Det bästa är att köpa en ny ostrypt CDI.

Hur tar man bort strypningen på CDI-boxen?

Så här gör du för att avstrypa kymco fever:

  1. Leta upp cdi-boxen. ...
  2. När du har cdi-boxen framför dej ser du att det löper ut en massa kablar ifrån den. ...
  3. Du ska klippa den mintgröna kabeln ungefär i mitten mellan kopplingshuset och cdi-boxen.
  4. Den delen som löper ur cdi-boxen ska du förlänga.

Hur stor skillnad gör en Ostrypt CDI?

Det absolut enklaste sättet att få reda på om du har en ostrypt/strypt CDI-box är att ta moppen och köra i en nerförsbacke, maxa och kolla om den motorbromsar, om den stryper när den t. ex. kommer upp i 8000rpm.

Kan man byta från ecu till CDI?

Det går alltså inte bara att byta CDI alternativt dra någon kabel eller borra i CDI. ECU boxen är i princip hela tändningen, så du kan dra på ett elsystem från en äldre rrx alternativt köpa ett nytt tändsystem om du skulle vilja trimma."

Hur man tar bort strypning på CDI?

Hur byter man ut CDI boxen? Det är busenkelt! Den brukar sitta med två skruvar, bara skruva bort dem och ta loss sladdarna och koppla in den nya och sedan skruva dit den.

Hur fort går en moped Ostrypt?

då kan avstrypt vara något för dig. Alla moppar som säljs i sverige är anpassade för att gå i laglig hastighet vilket är 45km/h (52km/h) här i sverige. som finns på våra gator är faktisakt trimmade. Att köra avstrypt är det första steget efter orginal därefter kommer effektrör,sport,midrace och hyper.

Vart sitter CDI boxen på speedfight 4?

Vart sitter CDI boxen? På cross/sm mopeder brukar den sitta bakom vänstra kylar vingen, plocka bort kylar vingen så kommer du se den. På vespor så har jag sett att den sitter en liten "lucka" där vid fötterna, skruva loss den så kommer ni se cdi boxen.