:

Hur tänder man en Kamadogrill?

Innehållsförteckning:

  1. Hur tänder man en Kamadogrill?
  2. Vilken färg ska röken ha?
  3. Vilket kol Kamado?
  4. Hur använder man en Rökbox?
  5. Vilken ved till rökning?
  6. Hur varmt kan man få i en Kamado grill?

Hur tänder man en Kamadogrill?

Steg 1– Öppna locket på grillen och alla luftventiler. Häll sedan i kol och om du vill ha hög temperatur sedan lägga till en hel del kol medan om du vill laga mat vid en lägre temperatur då uppenbarligen lägga till mindre kol. Slutligen, lägg till lättare kuber (2 kuber är tillräckligt) och tänd dem.

Vilken färg ska röken ha?

När röken är svagt vit och genomskinlig är förbränningen bäst och det kommer nästan bara vattenånga ur skorstenen. Är röken kompakt vit är förbränningen fortfarande acceptabel men veden är fuktig. Mörk rök som luktar illa beror oftast på för dålig lufttillförsel.

Vilket kol Kamado?

Vi rekommenderar att du endast använder 100% naturlig grillkol för en ren, kontrollerbar energikälla. Naturlig träkol brinner effektivt och producerar mycket lite aska, så sanering sker lätt. ANVÄND ALDRIG tändvätska eller kol produkter som innehåller tändvätska, det behövs inte och det ger en kemisk smak på maten.

Hur använder man en Rökbox?

En röklåda är ett perfekt tillbehör när du använder en gasol- eller kolgrill, då den enkelt kan avlägsnas när maten är tillräckligt rökt. Med röklådan passerar värmen från grillen genom metallen och röken släpps ut genom hålen i locket. Röklådan är lätt att fylla på under rökningen och askan samlas i botten.

Vilken ved till rökning?

De mest populära och lättillgängliga träslagen är ek, hickory, mesquite, pekan, äpple, körsbär, och al. Dessa hittar du i butiker som säljer grillar och grilltillbehör samt i välsorterade matbutiker.

Hur varmt kan man få i en Kamado grill?

TillagningViktKärn -temperatur
Direkt Grillning
Frukt och grönsaker20-100 g
Skaldjur20-100 g55°C
Fisk150-250 g55°C