:

Vilka skyldigheter har socialnämnden att se till att Stina har det bra under sin tid i familjehemmet?

Innehållsförteckning:

  1. Vilka skyldigheter har socialnämnden att se till att Stina har det bra under sin tid i familjehemmet?
  2. Vad har socialnämnden för uppgifter?
  3. Vem beslutar om Umgängesstöd?
  4. Vad är konsulentstödda familjehem?
  5. Vad beslutar socialnämnden om?
  6. Vad betyder socialnämnden?

Vilka skyldigheter har socialnämnden att se till att Stina har det bra under sin tid i familjehemmet?

Socialnämnden har alltid det övergripande ansvaret för barnet och gör ett övervägande av ett barnets behov av fortsatt vård, alternativt en omprövning om vården av barnet ska upphöra, 6:e månad.

Vad har socialnämnden för uppgifter?

Till socialnämndens uppgifter hör att verka för att den som utsatts för brott och dennes närstående får stöd och hjälp. Socialnämnden ska särskilt beakta att kvinnor som är eller har varit utsatta för våld eller andra övergrepp av närstående kan vara i behov av stöd och hjälp för att förändra sin situation.

Vem beslutar om Umgängesstöd?

4. Umgängesstöd. Regeringens förslag: När domstolen avgör en fråga om umgänge mellan ett barn och en förälder som barnet inte bor tillsammans med, ska domstolen ha möjlighet att besluta att en person som socialnämnden utser ska medverka vid umgänget (umgängesstöd).

Vad är konsulentstödda familjehem?

Konsulternas uppgift är att stödja familjehemmen i deras åtagande. Familjehemsenheter eller konsulentstödda familjehem är begrepp för verksamheter som arbetar med att rekrytera, utreda, utbilda, stödja och handleda familjehem och jourhem samt att förmedla dessa hem och tjänster till socialtjänst och/eller kriminalvård.

Vad beslutar socialnämnden om?

Socialnämndens beslut om insatser till barn och deras familjer förutsätter i de allra flesta fall samtycke från den som beslutet gäller. När det gäller barn under 15 år är det i de flesta fall vårdnadshavaren som i egenskap av företrädare för barnet ska samtycka innan beslut fattas.

Vad betyder socialnämnden?

Socialnämnden ansvarar för stadsövergripande frågor som rör sociala frågor som till exempel socialtjänst, ekonomiskt bistånd och omsorg om personer med funktionsnedsättning. samverkan med frivilligorganisationer på det sociala området.