:

Vad är social Credit score?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är social Credit score?
  2. Hur beter man sig i Kina?
  3. Hur fungerar poängsystemet i Kina?
  4. Hur fungerar Kinas övervakning?
  5. Vilket land har flest övervakningskameror?
  6. Vad är ditt sociala kreditvärde imorgon?
  7. Hur många kameror finns det i Stockholm?

Vad är social Credit score?

Social Credit System) ur ett informationssäkerhetsperspektiv. Systemet påverkar alla kinesiska medborgare och går ut på att individer tilldelas en poäng som är menad att representera hur pålitliga och uppriktiga dessa är.

Hur beter man sig i Kina?

I Kina hälsar man med en lätt bugning, aningen sänkta ögonlock och ett mjukt handslag. Var noga med att hälsa i rätt statusordning. Oftast går den äldste och med högst status i täten. Ladda upp med visitkort ifall du tänker hålla affärsmöten i Kina.

Hur fungerar poängsystemet i Kina?

Varje individ får poäng Alla kinesiska medborgare startar med 1 000 poäng som sedan ökar eller minskar beroende på hur man sköter sig i både det offentliga och det privata livet. Medborgare med låga poäng kan svartlistas, exempelvis från att köpa fastigheter.

Hur fungerar Kinas övervakning?

Att Kina övervakar den egna befolkningen med sofistikerad datateknik, telefonavlyssning och ansiktsigenkänning är känt sedan länge. Det gäller i synnerhet bevakningen av politiska dissidenter och etniska minoriteter som uigurer och tibetaner.

Vilket land har flest övervakningskameror?

Kina är världens mest övervakade land och beräknas ha över hälften av antalet övervakningskameror i världen. De olympiska vinterspelen i Peking överskuggas av olika protester i världen och bojkotter på grund av Kinas övergrepp mot oliktänkare och minoriteter som de muslimska uigurerna.

Vad är ditt sociala kreditvärde imorgon?

Dystopierna om ett samhälle där varje steg utanför normen gör att man tappar poäng är på väg att bli verklighet i Kina.

Hur många kameror finns det i Stockholm?

Stockholm är den enda svenska staden som finns representerad på listan. I Stockholm fanns det 70 publika övervakningskameror på en befolkning på cirka 1,6 miljoner. Det innebär att det finns 0,04 övervakningskameror per 1000 invånare vilket landar Stockholm på 113:e plats bland de mest övervakade städerna i världen.