:

Hur många dollarmiljardärer finns det?

Innehållsförteckning:

  1. Hur många dollarmiljardärer finns det?
  2. Vilket land har flest miljardärer?
  3. Var bor de rikaste i världen?
  4. Hur många svenskar har över 50 miljoner?
  5. Hur många miljardärer finns i Norge?
  6. Hur många nya miljardärer i Sverige?

Hur många dollarmiljardärer finns det?

Forbes Magazine publicerar årligen en lista över världens dollarmiljardärer. Enligt listan från 2015 fanns över 2 000 dollarmiljardärer i världen, varav 540 i USA, 251 i Kina och 489 i Europa. Rikast var Bill Gates med 78,5 miljarder dollar., följd av Amancio Ortega med 67 och Warren Buffett med 65,3 miljarder dollar..

Vilket land har flest miljardärer?

För tillfället finns det 1 826 dollarmiljardärer i världen. Listan över de länder som har flest dollarmiljardärer leds av USA, Kina och Indien, men sett till miljardärer per capita ser listan väldigt annorlunda ut.

Var bor de rikaste i världen?

Världens allra rikaste personer väljer oftast att bostätta sig i New York. Världens allra rikaste personer väljer oftast att bostätta sig i New York. Städerna med flest antal dollarmiljonärer: Tokyo, 461 000.

Hur många svenskar har över 50 miljoner?

Förmögenheten hos den rikaste hundradelen i Sverige är i dag fem gånger större än vad den var för 20 år sedan, enligt senaste Ekonomiekot Extra. I programmet uppges att de 70 000 rikaste personerna i snitt har 50 miljoner kronor var.

Hur många miljardärer finns i Norge?

Bland Norges 400 miljardärer finns såväl de som verkligen vill synas, som de som är skyr offentligheten som pesten.

Hur många nya miljardärer i Sverige?

Under pandemin har antalet miljardärer i Sverige ökat – och det ordentligt. Från 336 personer i slutet av 20 personer i juni 2021. Miljardärerna på listan har tillgångar på 3 514 miljarder kronor, vilket också är en fördubbling under den tid pandemin har rått.