:

Vad gör en CIO?

Innehållsförteckning:

  1. Vad gör en CIO?
  2. Vad betyder titeln CIO?
  3. Vad är COO jobb?
  4. Hur mycket tjänar en landschef?
  5. Vad tjänar en Sverigechef?

Vad gör en CIO?

En CIO har ett övergripande ansvar för IT-organisationen och tar strategiska beslut i sin roll. Det är viktigt att en CIO förstår affären och var bolaget är på väg, så att personen kan översätta verksamhetsbehov till konkreta lösningar och göra bra beslut.

Vad betyder titeln CIO?

CIO (alternativ 1) Står för Chief Information Officer och betyder IT-chef på svenska. Denne ansvarar för driften av företagets interna informationssystem och ofta även kommunikationssystem.

Vad är COO jobb?

Som COO kommer du att ha ett huvudansvar för affärsutvecklingen/försäljningen för att utveckla bolaget och leda personalen i det dagliga operativa arbetet. Bolaget är i en stark utvecklingsfas och i denna roll får du möjlighet att vara med på företagets resa framåt och själv vara med och påverka.

Hur mycket tjänar en landschef?

76 700 kronor Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vad tjänar en Sverigechef?

För nionde året samlar Ledarna in uppgifter om chefs- lönerna i Sverige. Resultatet visar att medianlönen för en chef uppgår till 44 250 kronor i månaden.