:

Vem äger Xpeng?

Innehållsförteckning:

 1. Vem äger Xpeng?
 2. När kommer Xpeng till Sverige?
 3. Vad kostar en Tesla i Kina?
 4. Vilka bilmärken är kinesiska?
 5. Varför går Xpeng ner?
 6. Vilka företag tillverkar laddstolpar?
 7. Vem säljer Xpeng i Sverige?
 8. Vad kostar en nio?
 9. Vad kostar nio ET5?
 10. Vilka bilar tillverkas i Ryssland?
 11. Vad händer med Zaptec?
 12. Vilka bolag gynnas av elbilar?

Vem äger Xpeng?

He Xiaopeng, Xpengs VD Han heter He Xiaopeng vilket är grunden till "Xpeng". Det förra bolaget han grundade som blev språngbrädan till Xpeng och samarbetet med Alibaba Group heter UCWeb och är en kinesisk version av Google, alltså en web browser.

När kommer Xpeng till Sverige?

Xpeng P5 kommer finnas tillgänglig från och med idag och bilen går även att boka för provkörning. Provkörningarna kommer starta 3 maj. Bilen drivs av ett 66 kWh-batteri med CCS2-laddningskapacitet. Som en framhjulsdriven sedan ska Xpeng P5 kunna nå upp till 465 kilometer WLTP-räckvidd på en laddning.

Vad kostar en Tesla i Kina?

Den kan bli din för 64 800 yuan (motsvarande 83 tusen kronor). För 5 000 Yuan extra kan du få Plus-modellen med fyra säten. Fyran på den kinesiska topplistan är ORA R1 från biltillverkaren Great Wall. När vi först rapporterade om den i 2019 var den då världens billigaste elbil.

Vilka bilmärken är kinesiska?

Kina

 • Arcfox (2017-)
 • BAIC (2010-)
 • Baojun (2010-)
 • Baolong ()
 • Beijing Automobile Works (1958-)
 • Beijing Automotive Industry Holding Corporation.
 • BAIEC, Beijing Automotive Industry Import and Export Corporation.
 • Bestune (2018-)

Varför går Xpeng ner?

6:15:42 AM - Xpeng minskade leveranserna i april jämfört med mars - Den kinesiska elbilstillverkaren Xpeng minskade i likhet med sina rivaler leveranserna under mars. Bakgrunden var stora störningar i leveranskedjan i Kina på grund av covid-utbrott.

Vilka företag tillverkar laddstolpar?

Det finns det flera aktörer som bygger den typen av laddstationer. Det finns två svenska bolag bland dem. Det stora elindustrikonglomeratet ABB och det betydligt mindre småländska elbolaget GARO som bygger både publika laddstationer och för stationer för hemmet.

Vem säljer Xpeng i Sverige?

Idag öppnade Xpeng sin första Xpeng Experience Store i Sverige som en del av sin fortsatta etablering på den europeiska marknaden. Den nya utställningshallen ligger i Westfield Mall of Scandinavia i Stockholm. I samband med premiären visar man upp två elbilar. Den ena är en av Xpengs senaste nyheter Xpeng P5.

Vad kostar en nio?

De första leveranserna av Nio ET5 kommer att starta i september 2022. Det datumet syftar sannolikt på den kinesiska marknaden. Priserna kommer i Kina starta på 328 000 RMB (motsvarande 471 000 kronor) eller 258 000 RMB (371 000 kronor) med batterihyra.

Vad kostar nio ET5?

Nio ET5 börjar säljas i Kina under hösten och har där ett startpris från omräknat 475 000 kronor med det mindre batteripaketet på 75 kWh som ska ge en räckvidd på 55 mil enligt den kinesiska körcykeln.

Vilka bilar tillverkas i Ryssland?

Ryssland har en förhållandevis omfattande fordonstillverkning. De tillverkar personbilar där de mest kända märkena är GAZ (Volga) och VAZ Lada. Ett annat välbekant ryskt bilmärke för den som intresserar sig för bilsport och framförallt då Dakar rallyt är Kamaz.

Vad händer med Zaptec?

7:05:56 AM - Zaptec vänder till förlust i Q1 - höjer guidningen för organisk tillväxt 2021 - Norska laddstationsbolaget Zaptec redovisar en högre omsättning men vändning till rörelseförlust i det första kvartalet, jämfört med året innan. Bolaget höjer prognosen för den organiska tillväxten.

Vilka bolag gynnas av elbilar?

I dagsläget finns hundratals modeller av elbilar tillgängliga på marknaden och allt fler bilföretag utökar sitt utbud med 100% eldrivna fordon....Börsnoterade bolag som arbetar med elbilar

 1. Tesla (NASDAQ:TSLA) ...
 2. General Motors (NYSE:GM) ...
 3. Nio (NYSE:NIO) ...
 4. Aptiv (NYSE:APTV) ...
 5. Kandi Technologies (NASDAQ:KNDI) ...
 6. Xpeng (NYSE:XPEV)