:

Hur länge kan man äta Clopidogrel?

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge kan man äta Clopidogrel?
  2. Vad är skillnaden mellan trombyl och Clopidogrel?
  3. Kan man sluta med Clopidogrel?
  4. Vad är Clopidogrel bra för?
  5. Vad händer när man slutar med blodförtunnande?
  6. Är Trombyl blodförtunnande?
  7. Hur snabbt går blodförtunnande ur kroppen?
  8. Kan man sluta med varan?

Hur länge kan man äta Clopidogrel?

Data från kliniska prövningar stödjer användning upp till 12 månader och den maximala fördelen sågs vid 3 månader (se avsnitt 5.1). Om behandling med Clopidogrel/Acetylsalicylic acid Mylan avbryts, kan patienter ha nytta av fortsatt behandling med ett trombocythämmande läkemedel.

Vad är skillnaden mellan trombyl och Clopidogrel?

Klopidogrel har i princip samma sekundärprofylaktiska användningsområde som ASA (Trombyl, Bamycor) och delvis som tiklopidin (Ticlid) och dipyridamol (Persantin depot) med ASA (Asasantin Retard). Klopidogrel bör pga en bättre säkerhetsprofil ersätta tiklopidin när ASA inte kan användas.

Kan man sluta med Clopidogrel?

Ta inte dubbel dos för att kompensera för glömd tablett. Om du slutar att ta Clopidogrel Aurobindo: Avbryt inte behandlingen om inte din läkare ber dig göra detta. Kontakta läkare eller apotekspersonal innan du avbryter behandlingen.

Vad är Clopidogrel bra för?

Clopidogrel Orion används av vuxna för att förhindra bildning av blodproppar (tromboser) i åderförkalkade blodkärl (artärer), ett förlopp som kallas aterotrombos, som kan leda till aterotrombotiska händelser (såsom slaganfall (stroke), hjärtattack eller död).

Vad händer när man slutar med blodförtunnande?

Ibland kan du tillfälligt behöva sluta ta det blodförtunnande läkemedlet. Rådgör med läkare eller sjuksköterska om du ska vaccinera dig. Vid en allvarlig blödning eller behov av en akut operation kan du få ett så kallat motgift för att snabbt avbryta den blodförtunnande effekten.

Är Trombyl blodförtunnande?

Trombyl är ett s.k. blodförtunnande medel, som minskar risken för blodproppsbildning genom att förhindra att blodplättar klumpar ihop sig. Trombyl används av patienter som har svår kärlkramp i hjärtat (instabil angina pectoris) eller som tidigare har drabbats av hjärt- eller hjärninfarkt (stroke).

Hur snabbt går blodförtunnande ur kroppen?

Det är viktigt eftersom vissa blodförtunnande läkemedel snabbt försvinner ur kroppen och därmed ökar risken för stroke. Det är viktigt att tabletterna intas enligt anvisning. Bestäm tider som passar just din livssituation och vardag, t ex. att du tar tabletterna i samband med frukost eller middag på kvällen.

Kan man sluta med varan?

På samma sätt fungerar det när du slutar med Waran. Det tar kroppen ett par dagar att ersätta dessa proteiner, så den blodförtunnande effekten kommer att finnas kvar under några dagar efter det att du slutat. Waran verkar i levern, och avlägsnas från kroppen via levern.