:

Kan hål i öronen växa igen?

Innehållsförteckning:

  1. Kan hål i öronen växa igen?
  2. När ska man inte ta hål i öronen?
  3. Är de farligt att ta hål i örat själv?
  4. Var och blod från örat?
  5. Är det farligt att ta hål i örat själv?

Kan hål i öronen växa igen?

Hur snabbt växer hål i öronen igen? Det är individuellt, men det är vanligt att nytagna hål kan börja dra ihop sig redan efter någon dag utan örhängen. Om du vill behålla dina hål är det därför viktigt att du fortsatt bär smycken i dem. Hål som du har haft i många år kan du gå länge utan att de växer igen.

När ska man inte ta hål i öronen?

I Sverige finns varken certifiering eller åldersgräns för att göra hål i öronen. Vanligast är att hål tas med en håltagningspistol, hos en frisör, guldsmed eller skönhetssalong.

Är de farligt att ta hål i örat själv?

Mina vänner säger att jag inte ska ta hål genom brosket högt upp på örat, kan vara farligt? Svar: Så länge hålet görs precis innanför kanten medför inte själva håltagningen någon särskild risk.

Var och blod från örat?

Smärtan vid en öroninflammation beror på att det ansamlas vätska och bildas var bakom trumhinnan, så att trycket mot hinnan ökar. Ibland ökar trycket så mycket att trumhinnan spricker och då kan det rinna ut var eller blod från örat.

Är det farligt att ta hål i örat själv?

Många tycker det är fel att ta hål i örat själv, eftersom det kan bli infekterat och yada yada. Men så länge man gör rätt, och tvättar det regelbundet så tycker jag inte det är några som helst problem. Visst, det är aningen plågsammare än när man tar hål hos en piercare, och det kan bli lite snett, men vad gör det?