:

Får man vara vän med sin psykolog?

Innehållsförteckning:

  1. Får man vara vän med sin psykolog?
  2. Har inget behov av vänner?
  3. Vad är sann vänskap?
  4. Vad kan man inte berätta för en psykolog?
  5. Vad är en dålig kompis?
  6. Vill helst vara hemma?
  7. Hur ska en vänskap vara?

Får man vara vän med sin psykolog?

En stor del i att skapa en hälsosam relation är att terapeuten och klienten kommer nära varandra, men inte för nära. Detta är en svår balansgång som kräver stor yrkesskicklighet av terapeuten. Trots att det ibland kan kännas som det, är nämligen en terapeut aldrig din vän.

Har inget behov av vänner?

Oavsett vad andra tycker, så är det viktiga vad du själv känner – nämligen att du inte har behov av att ha några nära vänner. Och kanske är det så enkelt att livet tillsammans med familjen och de sociala kontakter du har i dagsläget mer än väl tillfredsställer ditt behov.

Vad är sann vänskap?

En äkta vän uppmuntrar oss att göra bra saker och påpekar på ett respektfullt sätt när vi gjort något mindre skickligt. Vi har alla våra blinda fläckar som vi behöver hjälp att identifiera. Ömsesidighet: Våra känslor och intressen för vännen måste vara besvarade.

Vad kan man inte berätta för en psykolog?

Om du inte vågar berätta om det som är tungt för psykologenkan det bero på att det är för tidigt i behandlingen för att du ska vara redo. Det kan även vara för att du inte fått riktigt rätt slags kontakt med psykologen. Du kan även tveka om psykologen kommer ha förmåga att kunna hjälpa dig om du öppnar dig.

Vad är en dålig kompis?

Dåliga vänner är vänner som bara är med dig när hon eller han inte har något bättre att göra. Om du upplever att du alltid är där för din vän när hon behöver vård och stöd, men inte får samma respekt tillbaka när du är sårbar och behöver det, är det ett tecken på en dålig vänskap, säger Nordström.

Vill helst vara hemma?

Människor som inte är rädda för att vara ensamma ger redan allt till sig själva. Ensamhet är inte alls någonting negativt. Du kommer lära känna dig själv bättre och släppa bördan som gör dig beroende av andra för att vara lycklig.

Hur ska en vänskap vara?

Vänner som känner oss bra visar oss omtanke och lyssnar när vi behöver, precis som vi lyssnar på dem när de vill anförtro sig åt oss. Att vårda en vänskap är båda parters ansvar. Nyckelord för en djup vänskap är lyhördhet, kompromiss, omtanke, värme och genuint intresse för varandra.