:

Hur målar man med gelcoat?

Innehållsförteckning:

  1. Hur målar man med gelcoat?
  2. Vad har man gelcoat till?
  3. Kan man Rolla gelcoat?
  4. Var köper man gelcoat?
  5. Måste man måla båten varje år?

Hur målar man med gelcoat?

När du använder gelcoat/ topcoat bör du måla två gånger, först en gång med gelcoat, sedan en gång med topcoat, som ger en torr och sidenmatt yta. Topcoat får du genom att blanda ca 5 % BHP-paraffinlösning i gelcoat. - Vattenslipa, rubba och polera ytan. Grovlek på slippapper 400- kornstorlek.

Vad har man gelcoat till?

Gelcoaten består av olika typer av härdplast med pigment och tillsatsmedel för UV-skydd, optisk blockering samt mekaniska egenskaper. Vanliga applikationer är som skyddande skikt på båtar, andra marina leksaker samt på flygplan byggda i fiberarmerad härdplast.

Kan man Rolla gelcoat?

Men rent tekniskt - på en slipad yta (för fästet) kan man rolla på topcoat och sedan behandla den. Då lägger man ett tunt lager topcoat på det nyslipade med en roller, och slätar med dyna. Därefter slipar man med 280, 400 8 - de två sista vått och för hand.

Var köper man gelcoat?

Gelcoat - Biltema.se. Köp & Hämta - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar!

Måste man måla båten varje år?

Påstående: Man måste bottenmåla båten varje år Det är därför en felaktig myt att man måste måla hela botten varje år – ofta kan det räcka att enbart måla särskilt utsatta områden på båten, som exempelvis längs med vattenlinjen.