:

Hur mäter man kedjelås?

Innehållsförteckning:

 1. Hur mäter man kedjelås?
 2. Hur mäter man kedjelängd?
 3. Hur veta vilken kedja?
 4. Hur lång kedja cykel?
 5. Vilket håll kedjelås?
 6. Hur förkortar man en cykelkedja?
 7. Hur mäter man en cykelkedja?
 8. Hur använder man en kedjebrytare?
 9. Hur många länkar på kedja?

Hur mäter man kedjelås?

Fem steg för att identifiera din kedja.

 1. Kolla efter en eventuell märkning på kedjan. ...
 2. Mät delningslängd, från pinne (centrum) till pinne (centrum) på en ytterlänk. ...
 3. Mät diametern på rullen.
 4. Mät innerlänkens bredd.
 5. Mät pinnens diameter.

Hur mäter man kedjelängd?

Typ och storlek på kedjan bestäms av måttet mellan rullarna. Det kallas för delning eller pitch. De flesta kedjorna mäts i tum mellan delningarna, förutom de minsta kedjorna med en delning på 8 mm eller mindre.

Hur veta vilken kedja?

Vilken cykelkedja du väljer beror först och främst på hur den är “delad”, detta bestämmer kedjans bredd. En 11-delad kedja är smalare än en 9-delad, då kransarna på en kassett för 11-delat har smalare utrymme mellan varandra. Därför behöver du en kedja för 11-delat om du har en 11-delad växling etc.

Hur lång kedja cykel?

För att hitta rätt längd på den nya kedjan så lägger man kedjan på stora drevet bak och stora drevet fram. Dra inte kedjan genom bakväxeln när du mäter. Spänn åt, och lägg till 2 länkar (kedjan skall gå omlott 2 länkar) när man sträcker den. Kapa sedan kedjan till denna längd med kedjebrytaren.

Vilket håll kedjelås?

Störst går först. Den ska ju vara lite öppen? Och öppningen ska vara bakåt så du inte sätter det på fel håll.

Hur förkortar man en cykelkedja?

Kedjebrytaren används för att trycka ur nitarna ur kedjan för att korta eller bryta kedjan. Precis innan niten släpper så krävs det ett väldans tryck, och detta har knäckt flera brytare för mig. Kedjebrytaren är ett sånt verktyg där kvalitet lönar sig.

Hur mäter man en cykelkedja?

Mätt mellan nitarna är en länk exakt en tum lång. Mät 12 länkar. Om de är 12 tum, är kedjan i gott skick. Är 12 länkar längre än 12 1/16 tum bör kedjan bytas.

Hur använder man en kedjebrytare?

En kedjebrytare är ett verktyg som används för att bryta en cykelkedja. Verktyget används för att bryta kedjan genom att forcera ut ett av de stift som håller ihop länkarna i kedjan. Detta gör det möjligt att dels demontera en cykelkedja, dels att anpassa längden på en kedja till den cykel den ska monteras på.

Hur många länkar på kedja?

En kedja består av i storleksordningen 100 länkar där varje länk består av ett kedjestift som själva kedjelänkarna roterar kring. Att länkarna roterar kring stiftet sliter på båda delarna varje varv och till slut bildas ett litet litet glapp.