:

Hur funkar VM kval Afrika?

Innehållsförteckning:

  1. Hur funkar VM kval Afrika?
  2. Hur många lag går vidare i VM kval?
  3. Hur kommer Sverige till VM 2022?
  4. Hur många lag från Europa går till VM?
  5. Hur många VM platser har Afrika?
  6. Vem sänder Afrikanska mästerskapen 2022?

Hur funkar VM kval Afrika?

När det endast är tio afrikanska lag kvar lottas dessa in i par som möter varandra i playoff-matcher. De fem lag som slutligen lyckas bäst i sina dubbelmöten belönas med varsin biljett till fotbolls VM 2022. Senegal, Kamerun, Ghana, Marocko och Tunisien har kvalificerat sig för spel vid fotbolls VM 2022.

Hur många lag går vidare i VM kval?

De nio gruppsegrarna går direkt till VM medan gruppernas andraplacerade lag spelar playoff om de två, eventuellt tre, sista europeiska platserna till slutspelet 2023.

Hur kommer Sverige till VM 2022?

I kvalet till VM 2022 får Sverige möta Spanien, Grekland, Kosovo och Georgien i ett gruppspel, där alla lag möter varandra på hemma- och bortaplan under 2021. Det lag som slutligen toppar tabellen går direkt till VM, samtidigt som grupptvåan får spela playoff.

Hur många lag från Europa går till VM?

Det europeiska kvalet är indelat i två omgångar ett gruppspelet med alla de 53 lagen och ett play-off där åtta lag gör upp om fyra platser till VM. I gruppspelet så delas de 53 lagen in i totalt nio grupper och ettan från varje grupp går direkt vidare till mästerskapet.

Hur många VM platser har Afrika?

Afrikas VM-kval (CAP) Afrikas VM-kval är det största kvalet med 54 deltagande lag och har 5 direktplatser till mästerskapet.

Vem sänder Afrikanska mästerskapen 2022?

Vilka sänder Afrikanska mästerskapen? Viaplay sänder samtliga 52 matcher som spelas under turneringen.