:

Vad kostar polisväsendet?

Innehållsförteckning:

  1. Vad kostar polisväsendet?
  2. Hur mycket pengar läggs på polisen?
  3. Varför behöver polisen mer pengar?
  4. Kan alla bli polis?
  5. Hur vet jag om jag vill bli polis?

Vad kostar polisväsendet?

Förslag till finansiering för perioden 5 600 miljoner kronor för 20 miljoner kronor för 2022. procent. uppgå till den nivå som normalt gäller för statliga myndigheter, i dag 10 procent.

Hur mycket pengar läggs på polisen?

För 2022 uppgår Polismyndighetens anslag till drygt 33,8 miljarder kronor – 2,8 miljarder mer än under 2021. De höjda anslagen möjliggör fortsatt tillväxt av Polismyndigheten. – En av regeringens viktigaste åtgärder för att bekämpa brott är att stärka rättsväsendet.

Varför behöver polisen mer pengar?

Högre lön är den enskilt viktigaste faktorn för att poliser ska fortsätta i yrket. En skälig lön gör att fler poliser stannar kvar i yrket. Då stannar också kunskapen och erfarenheten kvar i organisationen. Högre lön gör även att statusen för yrket ökar och vi får fler bra sökande till polisutbildningarna.

Kan alla bli polis?

Du kanske tror att du måste vara på ett visst sätt för att bli polis. Men alla du möter här har olika erfarenheter, egenskaper och bakgrund. Det är drivkraften som förenar oss – att skapa trygghet i människors liv. Polis är inget du föds till, det är något du blir.

Hur vet jag om jag vill bli polis?

"Läs på innan du söker till polisutbildningen för att få en uppfattning om vad det innebär att jobba som polis. Ett tips är att ta reda på hur rekryteringen går till. Du måste vara beredd på att hålla dig i bra fysisk form - inte bara för att bli antagen, utan genom hela utbildningen och som polis.