:

Hur fungerar elektroniskt dörrlås?

Innehållsförteckning:

  1. Hur fungerar elektroniskt dörrlås?
  2. Hur fungerar låscylinder?
  3. Hur fungerar ett låshus?
  4. Hur funkar Assa 2000?
  5. Hur fungerar Assa 2002?

Hur fungerar elektroniskt dörrlås?

Det finns olika varianter av kodlås. Vissa modeller fungerar som ett klassiskt kodlås med sifferkod istället för nyckel, en del öppnas enbart med en nyckelbricka eller med nyckelbricka och kod kombinerat och andra kan styras från en smarttelefon via bluetooth eller internet.

Hur fungerar låscylinder?

I ett cylinderlås, även kallat Yalelås eller patentlås, finns ett antal stift som känner av nyckelns toppar och dalar. Stiften sitter i en rad innanför varandra och trycks nedåt av små fjädrar. När en nyckel sticks in i låset trycker nyckelns sicksack-formade översida upp stiften olika mycket.

Hur fungerar ett låshus?

Ett låshus, även kallat låskista, är den enheten som sitter infälld i dörren. Det finns två olika typer av låshus, cylinderlås och tillhållarlås och låshus till innerdörrar . Ett låshus sitter alltid anslutet mot ett slutbleck. Cylinderlås: Ett cylinderlås är ett lås som har en separat cylinder för att låsa.

Hur funkar Assa 2000?

ASSA 2000 är ett godkänt cylinderlåshus för entrédörrar inom bostadssektorn med rak regel och "hemma bekväm - borta säker" låsfunktion. ASSA 2000 kan utrustas med vred och cylinder på insidan. Detta låshus rekommenderas till villor, lägenheter, servicehus etc. Detta låshus finns i olika utföranden.

Hur fungerar Assa 2002?

2002-50 uppfyller de senaste kraven enligt SS-EN 12209 samt SS 3522 utgåva 4 TR 29 klass 3, vilket innebär att de är skyddade mot manipulation samt är försedda med en Lockshield som klarar standardkraven mot borrangrepp. Låshuset ingår i vad försäkringsbolagen benämner som Godkänd låsenhet.