:

Hur justerar man sidospeglar?

Innehållsförteckning:

  1. Hur justerar man sidospeglar?
  2. Hur ska man kolla speglarna i en rondell?
  3. När behöver man inte kolla döda vinkeln?
  4. Vad är den döda vinkeln?
  5. Hur högt upp ska man sitta i bilen?
  6. Får man köra med bakrutan täckt?

Hur justerar man sidospeglar?

Reglagen för att ställa in sidospeglarna sitter oftast till vänster om dig i dörren. Spegeln ska inte peka ner mot vägen, eller upp i himlen. När du justerar spegeln sidledes är en riktlinje att en femtedel av den innersta sidan av spegeln ska täckas av bilen.

Hur ska man kolla speglarna i en rondell?

Sen i körfältsbyte så ska du titta i speglar, sen döda vinkel och när du gjort det DÅ ska du blinka och byta försiktigt..

När behöver man inte kolla döda vinkeln?

För att undvika olyckor är det viktigt att du aldrig förflyttar dig i sidled utan att kolla döda vinkeln först. På samma sätt är det viktigt att du aldrig kör i någon annan förares döda vinkel under en längre tid eftersom föraren inte kommer att se dig.

Vad är den döda vinkeln?

Döda vinkeln är den vinkel som ligger utanför det som du kan se med sidospegeln. För att undvika olyckor är det viktigt att du aldrig förflyttar dig i sidled utan att kolla döda vinkeln först.

Hur högt upp ska man sitta i bilen?

Justera stolens höjd Här gäller det att inte sitta för högt upp men inte heller för långt ner. Det mest optimala är om du har 10–15 cm mellan huvudet och taket. På så sätt löper du inte lika stor risk att få taket i huvudet om du skulle krocka och volta, samtidigt som du har en bra uppsikt över vägen.

Får man köra med bakrutan täckt?

Står mycket om sikt genom rutor framåt om man googlar, hittar inte något om sikt bakåt, bara om backspeglar och siktvinklar för dessa, Innerspegel verkar inte vara lagkrav! En på förarsidan måste du ha, inte på höger.. innerspegel om du har en bakruta.. annars ingen innerspegel.