:

Hur blir man operatör?

Innehållsförteckning:

  1. Hur blir man operatör?
  2. Hur mycket tjänar man som SOS-operatör?
  3. Vad är en operatör?
  4. Hur lång tid tar det att bli SOG?
  5. Är maskinoperatör svårt?

Hur blir man operatör?

För kunna bli larmoperatör ska du ha en gymnasieexamen, väktarutbildning, samt behärska både svenska och engelska. Erfarenhet och utbildning inom bevakning och larmteknik är meriterande. Om du vill arbeta som KC-operatör på Polismyndigheten så kan du även rekryteras om du redan jobbar inom polisen.

Hur mycket tjänar man som SOS-operatör?

30 600 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vad är en operatör?

Som maskinoperatör jobbar du med att sköta och övervaka maskiner inom olika delar av industrin. Dina exakta arbetsuppgifter varierar beroende på vart du jobbar men i huvudsak kontrollerar du maskiner som tillverkar produkter av olika slag. Ditt arbete sker antingen från ett kontrollrum eller ute i anläggningarna.

Hur lång tid tar det att bli SOG?

Det är inte säkert att den som är starkast eller snabbast blir uttagen. Alla resultaten vägs samman – mognad, livserfarenhet, kompetens och självbild likväl som de soldat mässiga erfarenheterna. Utbildningen påbörjas i augusti varje år och är 12 månader lång.

Är maskinoperatör svårt?

Lätt att få jobb! Inom detta yrke är det lätt att få jobb i Sverige inom den närmaste tiden.