:

Hur ska en kavaj sitta över axlarna?

Innehållsförteckning:

  1. Hur ska en kavaj sitta över axlarna?
  2. Hur ska kostymbyxor sitta herr?
  3. Hur mäter man en kavaj?
  4. Hur lång ska kavaj vara?
  5. Hur mäter man armlängd kavaj?

Hur ska en kavaj sitta över axlarna?

Tänk på att kavajen skall krama axlarna utan att strecka över ryggen och axelsömmen bör gå i linje med den naturliga axeln. En helt okonstruerad axel kan ofta bäras något smalare än en mer uppbyggd axel. För en elegant och smal silhuett bör kavajen vara som smalast och knäppas där bäraren har sin naturliga midja.

Hur ska kostymbyxor sitta herr?

De allra flesta kostymbyxor har några centimeters sömsmån att jobba med. Det du ska sträva efter när det gäller byxornas midja är helt enkelt bekvämlighet. Men du bör inte lägga ut dem mer än att du kan bära dem utan skärp eller hängslen. Tyvärr är det bara kostymbyxor som i regel har sömsmån i midjan.

Hur mäter man en kavaj?

  1. A: Ärmlängd (cm) Mät från sömmen i armhålan till slutet på ärmen.
  2. B: Bröstvidd, omkrets (cm) Lägg plagget plant. Mät från armhåla till armhåla. ...
  3. C: Midjevidd, omkrets (cm) Lägg plagget plant. ...
  4. D: Plagglängd (cm) Mät längden från nackens nedre söm till där plagget slutar.

Hur lång ska kavaj vara?

Kavajens längd Det finns egentligen inget rätt och fel när det kommer till kavajens längd. Smak och tycke i kombination med rådande trender bestämmer vad som är rätt och riktigt. Däremot anses en klassisk kostymkavaj sluta mellan tummens bas och knogarna framtill och helst täcka hela stussen baktill.

Hur mäter man armlängd kavaj?

Hur du mäter din armlängd Måttet för ärmlängd tas från samma punkt på axeln som vid axelmått och följer sedan din böjda arm ner till punkten där du vill att ärmen ska sluta. Det är viktigt att böja på armen när detta mått tas för att få ut korrekta mått.