:

Hur gör man Nummerflytt?

Innehållsförteckning:

 1. Hur gör man Nummerflytt?
 2. Måste man byta nummer om man byter operatör?
 3. Måste man säga upp sitt mobilabonnemang?
 4. Vad är Nummerflytt?
 5. Hur flyttar man mobilabonnemang?
 6. Måste man säga upp mobilabonnemang när man byter bolag?
 7. Vad händer när man byter mobiloperatör?
 8. Hur byter man tv leverantör?
 9. Vad händer när man byter abonnemang?
 10. Vad menas med portering?

Hur gör man Nummerflytt?

När du ska flytta ditt telefonnummer till en annan operatör är din tidigare operatör skyldig att kostnadsfritt lämna över numret - portera - till din nya operatör även om du har bindnings- och/eller uppsägningstid kvar hos din tidigare operatör.

Måste man byta nummer om man byter operatör?

Ja, rätten att ta med dig ditt nummer när du byter operatör gäller ändå. Om din mobiltelefon är operatörslåst är den låst till en särskild operatör. Om du byter operatör får du ett nytt SIM/USIM-kort. Det kan inte användas i den låsta telefonen förrän den låsts upp.

Måste man säga upp sitt mobilabonnemang?

Det vanligaste sättet att avsluta ett avtal om en tjänst är att göra en uppsägning till operatören. För avtal som ingåtts från och med den får uppsägningstiden vara maximalt en (1) månad. Om du har bindningstid kvar kommer du med största sannolikhet att få en slutfaktura på resterande tid.

Vad är Nummerflytt?

Om du byter abonnemang och vill behålla ditt telefonnummer så kan du begära att operatören gör en nummerflytt av ditt nummer. Det kallas även att portera numret och betyder att du kan ha kvar samma nummer oavsett vilken operatör du väljer.

Hur flyttar man mobilabonnemang?

Du flyttar enklast över ditt nummer till en annan operatör i samband med att du tecknar ett nytt mobilabonnemang eller köper ett kontantkort. På operatörens hemsida kan du ange att du vill ta med ditt nuvarande nummer. Du kan även kontakta operatörens kundtjänst för att få hjälp att flytta numret.

Måste man säga upp mobilabonnemang när man byter bolag?

Din tidigare operatör kan ta betalt av dig även efter bytet om du har bindningstid, uppsägningstid eller tilläggstjänster kvar eftersom dina skyldigheter enligt avtalet med din operatör inte upphör automatiskt för att du byter till en ny operatör. Du behöver därför själv säga upp dina avtal med din tidigare operatör.

Vad händer när man byter mobiloperatör?

När du byter abonnemang mellan olika operatörer kan du behålla ditt nuvarande nummer. I samband med att du tecknar det nya abonnemanget på operatörens hemsida får du fylla i att du vill behålla ditt nummer. Operatören sköter sedan uppsägningen av ditt gamla abonnemang. Du behöver själv inte tänka på någonting.

Hur byter man tv leverantör?

Så här gör du ett byte:

 1. Kontakta din nya operatör. Meddela att du vill bli kund från och med att ditt tidigare abonnemang upphör för att slippa dubbla kostnader. ...
 2. Kontakta din tidigare operatör. ...
 3. Säg upp ditt avtal.

Vad händer när man byter abonnemang?

När du byter abonnemang mellan olika operatörer kan du behålla ditt nuvarande nummer. I samband med att du tecknar det nya abonnemanget på operatörens hemsida får du fylla i att du vill behålla ditt nummer. Operatören sköter sedan uppsägningen av ditt gamla abonnemang. Du behöver själv inte tänka på någonting.

Vad menas med portering?

Portering är ett annat namn för att flytta ett telefonnummer, de betyder alltså samma sak.