:

Kan man välja vilken tandläkare man vill?

Innehållsförteckning:

 1. Kan man välja vilken tandläkare man vill?
 2. Vilken folktandvård är bäst?
 3. Hur vet man att en tandläkare är bra?
 4. Vad är skillnad mellan Folktandvården och privat?
 5. Hur byter man tandklinik?
 6. Kan man gå till en annan Folktandvården?
 7. Är folktandvården dyrare än privat tandläkare?
 8. Hur byta folktandvård?

Kan man välja vilken tandläkare man vill?

Du kan välja vilken tandläkare eller tandhygienist du vill, på vilken ort du vill. Du kan välja att få din tandvård hos Folktandvården eller hos en privat mottagning. För att du ska kunna få tandvårdsstöd måste tandvårdsmottagningen vara ansluten till Försäkringskassan.

Vilken folktandvård är bäst?

Här är de fem tandklinikerna med högsta betyg:

 1. Kungstanden. Genomsnittsbetyg: 4.9/5.
 2. Aqua Dental i Vasastan. Genomsnittsbetyg: 4.87/5.
 3. Aqua Dental i Nacka. Genomsnittsbetyg: 4.8/5.
 4. Ektorps tandläkare. Genomsnittsbetyg: 4.7/5.
 5. Aqua Dental, centralstation. Genomsnittsbetyg: 4.68/5.

Hur vet man att en tandläkare är bra?

Det första du bör göra när du letar efter en bra tandläkare är kanske att ta reda på vad är för vkalite din tandläkare levererar Om du ska utföra en stor behandling med impl,broar och kronor är det viktigt att ha koll på vilken tandtekniker din tandläkare använder, vad för typ av implantat de har på kliniken och vilken ...

Vad är skillnad mellan Folktandvården och privat?

Privata tandläkare väljs gärna för att de kan erbjuda en mer personlig service. Hos Folktandvården så kan tandläkare komma och gå, och om man inte går till tandläkaren särskilt ofta så kanske man träffar en ny person vid varje tillfälle.

Hur byter man tandklinik?

Det enda du behöver göra är att kontakta en folktandvårdsklinik på den nya orten och sedan meddela din avtalsklinik vilken klinik du vill att de ska flytta över ditt avtal till. På folktandvarden.se hittar du alla folktandvårdskliniker i Sverige.

Kan man gå till en annan Folktandvården?

Du kan välja om du vill till folktandvården eller till en privat mottagning. Du kan också byta tandläkare eller tandhygienist under behandlingen, men tänk på att det kan bli dyrare om du byter tandläkare eller tandhygienist under en pågående behandlingsperiod.

Är folktandvården dyrare än privat tandläkare?

Privattandläkarna är dyrare, genomsnittligt sett, än folktandvården. Men som Expressens lista visar är prisspannet större på den privata sidan. Privattandläkarna står både för den billigaste och den dyraste tandvården. Den 1 juli i år kom dessutom nya referenspriser som är två procent högre.

Hur byta folktandvård?

Välja eller byta klink för dig som är vuxen Vill du gå till oss på Folktandvården ska du kontakta den klinik du är intresserad av. Det gäller även om du vill byta mellan våra kliniker. Har du Frisktandvård måste du flytta med avtalet, det gör du genom att kontakta kliniken där du har ditt avtal.