:

Vilket är det bästa elbolaget?

Innehållsförteckning:

  1. Vilket är det bästa elbolaget?
  2. När är det bäst att binda elavtal?
  3. Vad ligger rörliga elpriset på?
  4. Hur beräknas det rörliga elpriset?
  5. Vilket elbolag är billigast och bäst?
  6. Hur räknar man ut elpriset?
  7. När på året är elpriset som lägst?
  8. När är det billigast att binda elen?

Vilket är det bästa elbolaget?

Bäst elbolag är det elbolaget som passar din ekonomi och elkonsumtion bäst. Därför skiljer det sig från fall till fall, beroende på vilka prioriteringar du som kund har. Elbolagen som vi valt ut är Skellefteå Kraft, Telge Energi, Fortum och Greenely.

När är det bäst att binda elavtal?

Det är alltid bäst att binda elpriset på sommaren Vi följer prisutvecklingen dag för dag, året runt, och ibland har det varit bäst att binda på sommaren, ibland på hösten, vintern eller våren. Så det finns med andra ord ingen anledning att gå och vänta på rätt tillfälle att teckna elavtal.

Vad ligger rörliga elpriset på?

I november 2019 fakturerades villaägare (20.000 kWh/år) med rörligt pris i snitt ca 68 öre/kWh och boende i lägenhet (2.000 kWh/år) ca 85 öre/kWh. Snittpriset är beräknat med alla avgifter (som årsavgift och moms) för att köpa el.

Hur beräknas det rörliga elpriset?

Det rörliga inköpspriset av el är då oftast ett viktat medelvärde av företagets inköpta energivolym för kundernas användningsprofil per timme, multiplicerat med Nord Pools timvisa spotpris för det elområde där din anläggning finns.

Vilket elbolag är billigast och bäst?

Sammanfattning av billigaste elbolaget 2021 På Elavtaldirekt har vi valt ut fyra bolag som alla utmärker sig med billiga priser och miljömärkt elproduktion. Beroende på avtalsform och förbrukning kommer antingen Fortum, Telge Energi, Göta Energi eller Greenely vara billigast i vår jämförelse 2021.

Hur räknar man ut elpriset?

Det rörliga elpriset för en konsument baseras normalt på ett månadsmedelvärde av spotpriset (börspriset) under hela månaden och fastställs därför först när månaden är slut. Även förbrukningen beräknas som ett medelvärde för hela månaden.

När på året är elpriset som lägst?

Passa då på nu för mars är bästa månaden för det visar en undersökning. Fjolårets elpriser gick till historien som de lägsta priserna någonsin på elbörsen NordPool. Men knappt hann vi lägga 2020 till handlingarna innan elpriset började rusa igen. I januari låg nämligen elpriserna på den högsta nivån sedan 2016.

När är det billigast att binda elen?

Det har det i genomsnitt varit billigare att binda sitt elavtal på våren – perioden februari-mars – än på hösten, detta gäller även för de senaste 5 åren. Det har det i genomsnitt varit dyrast att binda sitt elavtal på hösten - perioden september-oktober.