:

Vart är det bäst att föda?

Innehållsförteckning:

  1. Vart är det bäst att föda?
  2. Kan man välja var man vill föda?
  3. Varför hemförlossning?
  4. Kan man skriva ut sig själv från BB?
  5. Vad kostar en förlossning i Stockholm?

Vart är det bäst att föda?

Den bästa platsen att föda sitt barn på är där en känner sig som mest trygg eftersom att kroppen där slappnar av bäst. Alla som föder är unika och upplever trygghet på olika sätt. Många känner sig trygga på sjukhus där det finns personal och medicinsk utrustning medan andra finner tryggheten bättre i sitt eget hem.

Kan man välja var man vill föda?

Du kan själv välja vilken förlossningsklinik du vill föda på, men ibland kan du bli hänvisad till en annan om det inte finns plats på den du väljer.

Varför hemförlossning?

Det kan finnas många anledningar till att vilja föda hemma. Det kan till exempel vara att du känner dig tryggare i din hemmiljö och därför kan slappna av bättre när det är dags att föda. Men det kan också innebära en risk om något oväntat händer och du eller barnet behöver medicinsk hjälp.

Kan man skriva ut sig själv från BB?

Inför förlossningen får alla mammor möjligheten att skriva ett förlossningsbrev. I brevet kan du berätta om dig själv och dina önskemål kring förlossningen, men du kan inte ställa krav på medicinska behandlingar.

Vad kostar en förlossning i Stockholm?

Mamma betalar 100 kr per dygn från inskrivning till hemgång. Partner/medföljare betalar 100 kronor per dygn från ankomst. När barnet sedan är fött betalar partner/medföljare 700 kronor per dygn. I priset ingår mat, dryck, sovplats, sängkläder och handdukar.