:

Hur tvättar man en flagga?

Innehållsförteckning:

  1. Hur tvättar man en flagga?
  2. Hur slänger man en svensk flagga?
  3. Hur ofta byta Flagglina?
  4. Hur slänger man en gammal flagga?
  5. När används Man Korsvimpel?
  6. Hur byter man snöre på flaggstång?
  7. Hur lång lina till flaggstång?

Hur tvättar man en flagga?

En våt och fuktig flagga måste torka innan den viks ihop. En blekt och sliten flagga ska inte användas utan bör kasseras. Flaggorna kan tvättas i 40 grader maskintvätt med tvättmedel utan blekmedel om de blir smutsiga.

Hur slänger man en svensk flagga?

Flaggan skall vara hel och ren och med färgerna i behåll. Om en flagga inte längre är i användbart skick, bör den värdigt brännas eller lämnas till flaggtillverkaren för destruktion och absolut inte lämnas till soporna.”

Hur ofta byta Flagglina?

Vi rekommenderar även att kontrollera flagglina, knape, viktringar, vevsystem, slingband, flaggstångskulor clipps och krokar en gång per år.

Hur slänger man en gammal flagga?

När flaggan ska slängas Ett sätt är att klippa ner flaggan till enbart blå och gula tygbitar – då är det inte en flagga längre och tygbitarna kan slängas på lämpligt sätt. Idag rekommenderar man inte att gamla flaggor bränns eftersom de ofta är gjorda av polyester.

När används Man Korsvimpel?

Korsvimpel – när du vill flagga hela dygnet Den liknar den vanliga svenska flaggan, men får pryda stången varje dag, dygnet runt. Under högtider plockas den riktiga flaggan fram igen, men i övrigt är en korsvimpel perfekt för er som tycker det är tråkigt att låta flaggstången stå tom.

Hur byter man snöre på flaggstång?

Ta de båda ändarna på linan och lägg emot varandra. Ta en stark tråd och sy ihop linorna. Hissa försiktigt upp den nya linan i stången och håll tummarna för att du får ner den gamla linan.

Hur lång lina till flaggstång?

Ett generellt mått att gå efter är en dubblering av flaggstångens längd plus en säkerhetslängd på 1–3 meter.