:

Hur mycket tjänar man inom kyrkan?

Innehållsförteckning:

  1. Hur mycket tjänar man inom kyrkan?
  2. Vad tjänar en diakon i Svenska kyrkan?
  3. Vad tjänar en administratör i Svenska kyrkan?
  4. Hur mycket pengar tjänar Svenska kyrkan?
  5. Vad har en kyrkvaktmästare i lön?

Hur mycket tjänar man inom kyrkan?

Medellönen för en komminister är idag ca 46 000 kr, och medianlönen för en komminister ligger efter 10 år idag på 43 000 kr. För kyrkoherdar ligger motsvarande medellön på ca 55 000 kr och medianlön på 55 300 kr. I de största pastoraten kan en kyrkoherdes lön vara runt 70 000 kr.

Vad tjänar en diakon i Svenska kyrkan?

Medellönen före skatt för en diakon är i dag 36 000 kr per månad. Sjukhusdiakon och stiftsdiakoner har ofta högre lön än församlingsdiakoner. En diakon med arbetsledande uppgifter har högre lön, ca 43 000 kr och uppåt.

Vad tjänar en administratör i Svenska kyrkan?

31 700 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Hur mycket pengar tjänar Svenska kyrkan?

Men trots det har Svenska kyrkan lyckats förvalta sina tillgångar väl och blivit allt rikare. Förra året förvaltade Svenska kyrkan en förmögenheten på inte mindre än 74,3 miljarder kronor. En stor del av tillgångarna ligger i skog, byggnader och värdepapper. Kyrkans organisation har tre politiska beslutsnivåer.

Vad har en kyrkvaktmästare i lön?

28 300 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.