:

Hur gör man ett träbord?

Innehållsförteckning:

 1. Hur gör man ett träbord?
 2. Hur bygger man ett köksbord?
 3. Hur bygger man bord?
 4. Vad heter bordets delar?
 5. Hur gör man ben till bord?
 6. Hur man gör en matbord?

Hur gör man ett träbord?

Gör så här:

 1. Börja med att bestämma vilket mått ditt bord ska ha. ...
 2. Kapa reglarna som ska sitta under bordskivan till 6 st lika långa delar, ca 10 cm kortare än bordets bredd.
 3. Lägg ut plankorna för själva bordsskivan med ovansidan nedåt. ...
 4. Skruva fast reglarna med träskruvar. ...
 5. ...
 6. Dags att behandla träskivan.

Hur bygger man ett köksbord?

Lägg ut plankorna på golvet såsom du vill ha dem, med ovansidan mot golvet. Använd eventuellt ett par tvingar för att hålla ihop dem. Placera ut plywoodskivorna och skruva fast dem i reglarna. Skruva avslutningsvis fast bordet ben i bordsskivan så att det står stadigt.

Hur bygger man bord?

Torka av allt slipdamm från bordsskivan. Flytta nu bordsskivan till den plats där det färdiga bordet ska stå. Lägg den med undersidan upp. Ställ benen där de ska stå....Det vi ville uppnå med detta bord var att det skulle vara:

 1. Enkelt att göra, t o m möjligt om man bor i lägenhet.
 2. Billigt.
 3. Storstilat.

Vad heter bordets delar?

Utformningen varierar stort, bordsskivan kan vara kvadratisk, rektangulär, rund eller asymmetriskt formad, till exempel "njurformad". Antalet ben varierar, vanligast är fyra ben, men det finns bord med ett eller tre ben. Även bord utan ben förekommer. De fästs då ofta i en vägg och får ökad stabilitet genom en tvärslå.

Hur gör man ben till bord?

Såga ut mellan hålen med hjälp av en sticksåg så att det blir ett avlångt hål och montera sedan ihop ben och regel. Ta en bit spillvirke och såga till två kilar som passar i den bit av hålet som sticker ut genom krysset. Genom att kilarna görs just kilformade kan man reglera hur hårt benen ska pressas mot regeln.

Hur man gör en matbord?

Man måste börja med att måtta och se hur stort bord som får plats samt hur många ska rymmas att sitta runt. Detta påverkas såklart även av vilka bordsben man valt. Se vår guide för ”Vilka bordsben ska man välja?” Här valde vi ett med 6 sittplatser som skulle ha måtten 95 cm bred och 190 cm lång.