:

Var drottning Elizabeth och prins Philip släkt?

Innehållsförteckning:

  1. Var drottning Elizabeth och prins Philip släkt?
  2. När gifte sig Elisabeth och Philip?
  3. Hur är svenska kungahuset släkt med brittiska?
  4. Hur är prins Andrew släkt med drottning Elizabeth?
  5. Hur länge har drottning Elizabeth regerat?
  6. Hur är drottning Margrethe släkt med vår kung?

Var drottning Elizabeth och prins Philip släkt?

Båda härstammar från Kristian IX av Danmark (Elizabeth genom dottern Alexandra som blev Edvard VII:s gemål och Philip genom andre sonen, Georg I av Grekland), och är samtidigt också ättlingar till drottning Viktoria av Storbritannien (Elizabeth genom äldste sonen Edvard VII och Philip genom dottern Alice).

När gifte sig Elisabeth och Philip?

När Elizabeth vid 13 års ålder 1939 träffade Philip i England, blev hon förälskad och de började brevväxla med varandra. Elizabeth förlovade sig med löjtnant Philip Mountbatten den och gifte sig den 20 november samma år i Westminster Abbey.

Hur är svenska kungahuset släkt med brittiska?

Och det är hennes smarta äktenskapspolitik som ligger bakom att kungen är brylling med drottning Elizabeth. Och att hans mamma och pappa prins Gustaf Adolf och prinsessan Sibylla både var sysslingar och bryllingar med varandra.

Hur är prins Andrew släkt med drottning Elizabeth?

Prins Andrew, Andrew Albert Christian Edward, hertig av York, född 19 februari 1960 på Buckingham Palace i London, är en medlem av den brittiska kungafamiljen som är drottning Elizabeth II:s och prins Philips tredje barn och andre son.

Hur länge har drottning Elizabeth regerat?

Drottning Elizabeth II har regerat i historiska 70 år. I dag, söndag, är det sju decennier sedan Storbritanniens drottning Elizabeth II mer eller mindre tvingades tillträda år 1952. Hon var 25 år gammal när hon blev regent efter att hennes far kung George VI dog i lungcancer.

Hur är drottning Margrethe släkt med vår kung?

Hon har två systrar: prinsessan Benedikte av Danmark som idag bor i Tyskland och Anne-Marie av Danmark som bor i London och är gift med den grekiska ex-kungen Konstantin II av Grekland. Drottningen är kusin (även brylling, trippel femmänning och mors femmänning) till den svenska regenten Carl XVI Gustaf.