:

Hur förkortar man lägenhetsnummer?

Innehållsförteckning:

  1. Hur förkortar man lägenhetsnummer?
  2. Vad är fullständig adress?
  3. Var hittar jag lägenhetens beteckning?
  4. Har fel lägenhetsnummer?
  5. Vad ska en Lägenhetsförteckning innehålla?

Hur förkortar man lägenhetsnummer?

Lägenhetsnumret ingår i bostadens adress, det anges efter förkortningen "lgh" på samma rad som gatuadressen, men skall inte förväxlas med det objektsnummer som av en hyresvärd eller bostadsrättsförening kan ha åsatts lägenheten i den interna lägenhetsförteckningen och som ofta har ett annat antal siffror.

Vad är fullständig adress?

En fullständig belägenhetsadress ska vara unik och bestå av namnen på: kommunen. kommundelen. adressområdet (gatan, vägen, byn eller byn samt gården)

Var hittar jag lägenhetens beteckning?

Endast en person har rätt till att få utdrag ur lägenhetsförteckningen, och det är lägenhetsägaren själv. Det enda sättet för någon annan att hämta information om en lägenhet ur förteckningen är genom en fullmakt från bostadsrättsägaren.

Har fel lägenhetsnummer?

Det är en tjänst där privatpersoner kan logga in på Mina sidor på skatteverket.se och se vilka som är folkbokförda på samma adress och lägenhetsnummer. Om något inte stämmer kan felet rapporteras direkt i tjänsten. Privatpersoner kan logga in i tjänsten genom Mina sidor på www.skatteverket.se.

Vad ska en Lägenhetsförteckning innehålla?

Förteckningen ska innehålla uppgift om varje lägenhets beteckning, belägenhet, antal rum samt övriga utrymmen. Datum för registrering av den ekonomiska plan som ligger till grund för upplåtelsen ska också anges liksom insats och bostadsrättshavarens namn.