:

Vad är student legitimation?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är student legitimation?
  2. Kan man använda studentkort som leg?
  3. Hur aktiverar jag mitt Studentkort?
  4. Vad kan användas som leg?
  5. Hur kan jag uppdatera mitt Studentkort?

Vad är student legitimation?

Studentlegitimation bevisar att du är student vid en högskola eller ett universitet och ger rätt till diverse studentrabatter.

Kan man använda studentkort som leg?

Studentkortet och Mecenat, som administrerar studentlegitimation. Som medlem i Kåren får du båda korten och båda är lika giltiga som studentlegitimation men innehåller olika rabatter. Du kan dock använda vilket som för att få rabatt på SJ och Skånetrafiken om du har studentresesymbolen på ditt digitala kort.

Hur aktiverar jag mitt Studentkort?

Du loggar in i appen med ditt personnummer och ditt lösenord. Om du inte har aktiverat ditt Studentkort kan du även göra det via appen. Har du frågor gällande våra appar bör du i första hand söka ditt svar i vår FAQ. Skulle du inte hitta svaret på din fråga där rekommenderar vi dig att kontakta vår kundtjänst.

Vad kan användas som leg?

Detta är giltiga id-handlingar

  • Svenskt vanligt pass (provisoriskt pass är inte giltigt som legitimation)
  • Svenskt nationellt id-kort.
  • Svenskt körkort.
  • Svenskt SIS-märkt id-kort.
  • Identitetskort för folkbokförda i Sverige.

Hur kan jag uppdatera mitt Studentkort?

Knappen för att uppdatera ditt kort hittar du när du är inne på "Mitt kort" i appen. När du klickar på pilen bredvid kortet kommer det senaste kortet att hämtas ner. Skulle ditt kort fortfarande inte vara uppdaterat eller se konstigt ut så mejla ditt studieintyg/registreringsintyg till medlemservice här!