:

Vad är en väsentlig ändring upphandling?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är en väsentlig ändring upphandling?
  2. Hur stor får en option vara?
  3. Vad betyder Avropsbeställning?
  4. Vad är Optionspris?
  5. Hur fungerar ett ramavtal?
  6. Vad är ett ramavtal enligt LOU?

Vad är en väsentlig ändring upphandling?

Vad är en väsentlig ändring? Syftet med förbudet mot väsentliga ändringar är att en upphandlande myndighet inte ska kunna ändra förutsättningarna för en publicerad upphandling, eftersom det skulle kunna strida mot likabehandlingsprincipen och öppenhetsprincipen att ge fördelar till en leverantör.

Hur stor får en option vara?

Det finns ingen specifikt reglerad begränsning för hur många optioner som får finnas med i en upphandling. Det går därför inte att kategoriskt svara på hur stora eller hur många optioner som får ingå i ett avtal. Hur många optioner ett avtal bör innehålla är i första hand inte en upphandlingsrättslig fråga.

Vad betyder Avropsbeställning?

Köparen avropar varor eller tjänster genom att lägga en order som baseras på ett avtal där parterna kommit överens om villkoren.

Vad är Optionspris?

En options värde är alltid lika med dess marknadspris, premien. Premien är det pris du som köpare av en option betalar för att erhålla rättigheten att köpa eller sälja de underliggande aktierna eller indexet till en viss kurs, det vill säga lösenpriset.

Hur fungerar ett ramavtal?

Ett ramavtal upphandlas på samma sätt som ett vanligt upphandlingskontrakt. Skillnaden är att ramavtalet fastställer villkoren för framtida avrop under ramavtalets giltighetstid medan ett vanligt upphandlingskontrakt avser en faktisk anskaffning och innehåller en fullständig reglering av leverantörens åtagande.

Vad är ett ramavtal enligt LOU?

Ett ramavtal är ett avtal som bestämmer villkoren för de kontrakt som vid ett senare skede ska tilldelas under en viss tidsperiod. Ramavtal kan tecknas för upphandling av varor, tjänster och byggentreprenader. Vid upphandling enligt LOU får ett ramavtal gälla under fyra år.