:

Hur bokföra tjänst utanför EU?

Innehållsförteckning:

  1. Hur bokföra tjänst utanför EU?
  2. Hur bokföra inköp från annat EU-land?
  3. Hur bokföra köp inom EU?
  4. Varför Ska man emigrera till Kanada?
  5. Vad är inresereglerna för flyg till Kanada?
  6. Vad krävs för att ansöka om Eta för inresa till Kanada?

Hur bokföra tjänst utanför EU?

Vid inköp av tjänster från en näringsidkare i utlandet (import) skall utgiften redovisas som "Inköp av tjänster från ett land utanför EU" i ruta 22 i skattedeklarationen för moms om reglerna om omvänd skattskyldighet tillämpas.

Hur bokföra inköp från annat EU-land?

Hur bokföra köp inom EU?

Varför Ska man emigrera till Kanada?

Att emigrera till Kanada. Start > Om Kanada. Att bosätta sig i Kanada under en begränsad period i livet kräver en visumansökan. Denna visumansökan ser olika ut beroende på varför du söker det och vilka förutsättningar som krävs. Exempel på denna typ av visum kan vara studier, arbete eller att man har en partner i Kanada.

Vad är inresereglerna för flyg till Kanada?

Inreseregler till Kanada. För inresa med flyg till Kanada krävs att man ansöker om ett Electronic Travel Authorization (eTA). Det är inget visum utan endast ett inresetillstånd, likt det USA haft i flera år med sitt ESTA. Det är viktigt att ansöka innan avresa och bör göras senast ett par dagar innan avresedag.

Vad krävs för att ansöka om Eta för inresa till Kanada?

För inresa med flyg till Kanada krävs att man ansöker om ett Electronic Travel Authorization (eTA). Det är inget visum utan endast ett inresetillstånd, likt det USA haft i flera år med sitt ESTA. Det är viktigt att ansöka innan avresa och bör göras senast ett par dagar innan avresedag.