:

Hur lång tid tar en NPF utredning?

Innehållsförteckning:

  1. Hur lång tid tar en NPF utredning?
  2. Hur får man en utredning för ADD?
  3. Kan skolan tvinga till utredning?
  4. Hur känns det att ha ADD?
  5. Kan man tacka nej till utredning?

Hur lång tid tar en NPF utredning?

– Det är väldigt olika, men ofta tar det några veckor. Vad gör man när man fått sin diagnos? – Då kan personen söka det stöd och den behandling hen själv vill ha. Vissa är nöjda när de fått sin diagnos och kan ta reda på information själv, andra behöver medicin och är nöjda efter det.

Hur får man en utredning för ADD?

Bedömningssamtal. Innan utredningen startar behöver du komma på en inledande bedömning. Då blir du intervjuad och får svara på frågor om din vardag, vilka svårigheter du har haft i ditt liv och hur du har fungerat under din uppväxt. Ibland ingår det att lämna blodprov och urinprov eller göra syn- eller hörseltest.

Kan skolan tvinga till utredning?

Det kan vara bra att känna till att skolan aldrig kan kräva en utredning eller diagnos för att sätta in stödinsatser för ett barn. Skollagen anger tydligt att alla elever ska ges stöd och stimulans för att utvecklas så långt som möjligt.

Hur känns det att ha ADD?

Kärnsymtomen hos vuxna med adhd/add är liksom hos barn, svårigheter med uppmärksamhet med eller utan samtidig impulsivitet och överaktivitet. Men uttrycken och konsekvenserna av adhd/add präglas av vad man upplevt under uppväxten, vilka krav och förväntningar man har på sig och hur den aktuella livssituationen ser ut.

Kan man tacka nej till utredning?

BUP svarar: Du säger att du inte vill och undrar om du kan bli tvingad. Det är dina föräldrar som kan säga nej till en utredning.