:

Hur mycket kostar Vita Arkivet?

Innehållsförteckning:

  1. Hur mycket kostar Vita Arkivet?
  2. Kan man få Vita Arkivet hemskickat?
  3. Vad kan man skriva i Vita Arkivet?
  4. Vad är det Vita Arkivet?
  5. Hur vet man om någon har Vita Arkivet?
  6. Hur vill jag ha det när jag dör?
  7. Var förvaras Vita Arkivet?
  8. Hur ser vita arkivet ut?
  9. Vad ska man tänka på innan man dör?

Hur mycket kostar Vita Arkivet?

Vita Arkivet är en kostnadsfri tjänst som finns digitalt och i pappersform. Vita Arkivet online loggar du enkelt in med BankID. Om du fördrar att fylla i ett tryckt exemplar kan du hämta det på din lokala Fonusbyrå.

Kan man få Vita Arkivet hemskickat?

Välkommen in och hämta Vita Arkivet Vill du skriva ditt eget Vita Arkiv, till stöd för dina närstående, så hjälper vi dig gärna. Välkommen in till oss. Här kan du läsa avtalsvillkor för Vita Arkivet.

Vad kan man skriva i Vita Arkivet?

I Vita Arkivet kan du bland annat skriva hur du önskar att din begravningsceremoni ska utformas och var du vill begravas, vad som ska hända med dina personliga tillhörigheter och ditt husdjur när du inte längre finns, och om du har några försäkringar eller andra viktiga papper som dina anhöriga bör känna till.

Vad är det Vita Arkivet?

Vita Arkivet är en digital eller tryckt önskan om hur man vill ha sin egen begravning. I Vita Arkivet kan man också fylla i andra saker som man vill att de anhöriga ska veta den dagen man inte längre finns. Vita Arkivet är kostnadsfri och kan fyllas ifrån 16 års ålder. Läs mer om Vita Arkivet.

Hur vet man om någon har Vita Arkivet?

Även om du inte själv har meddelat dina anhöriga om att ett Vita Arkiv finns så kommer dödsboet att informeras om det när dödsdatumet har registrerats. De anhöriga får då kontakta Fonus för att få ta del av innehållet i Vita Arkivet.

Hur vill jag ha det när jag dör?

I Livsarkivet sammanställer du sådant som dina nära och kära en dag måste få klarhet i när du inte längre finns eller kan meddela dig själv. Det är kostnadsfritt och du kan när som helst logga in och uppdatera informationen. Vi bevakar dokumentet och ser till att dina anhöriga får det den dagen det behövs.

Var förvaras Vita Arkivet?

Om du önskar fylla i ett pappersexemplar av Vita Arkivet är du varmt välkommen in på din närmsta Fonusbyrå. När du fyllt ditt Vita Arkiv kan du välja att förvara det hemma eller lämna det hos oss på Fonus för förvaring.

Hur ser vita arkivet ut?

I Vita Arkivet hjälper du dina anhöriga genom att berätta om egna önskemål, men kan också ge dem friheten att själva bestämma. Här berättar du vilka personer som ska få ta del av ditt Vita Arkiv när du är borta, och vem som ska ha huvudansvaret för att planera begravningen.

Vad ska man tänka på innan man dör?

Detta måste dödsboet göra

  • Informera om dödsfallet.
  • Planera begravning - begravning ska ske inom en månad.
  • Skicka bouppteckningen till Skatteverket inom 4 månader.
  • Arvskifte och dela upp arv.
  • Avsluta konton och säga upp avtal.
  • Kontrollera att Skatteverket har rätt adress.
  • Göra en inkomstdeklaration för dödsboet senast 1 maj.