:

Hur lång tid tar transfer?

Innehållsförteckning:

  1. Hur lång tid tar transfer?
  2. Vad menas med egen transfer?
  3. Vad är transfer flyg?
  4. Vad är flygplatstransfer?
  5. Vad gäller vid mellanlandning i Finland?

Hur lång tid tar transfer?

Restiderna är ungefärliga och varierar beroende på trafik. För busstransfer kan väntetid förekomma innan resan påbörjas detta är inte inräknat i restiden. Priserna är för tur- och retur resa per person.

Vad menas med egen transfer?

Det finns ännu ett sätt att boka anslutande flyg som inte heller är på samma biljett (så ingen flygbolagsallians) men som erbjuder lite mer skydd än resor med oskyddad transfer. Dessa kallas flyg med egen transfer. Flyg med egen transfer bokas via en resebyrå.

Vad är transfer flyg?

Om du inte har ditt boardingkort för nästa flyg måste du lämna transitområdet och checka in. Du kan behöva lämna transitområdet även om du inte har något incheckat bagage och redan är incheckad för nästa flyg. Ibland måste du gå igenom säkerhets- och passkontrollen direkt efter ankomsten.

Vad är flygplatstransfer?

Transfer ingår oftast inte i resans grundpris. I de flesta fall kan du köpa till busstransfer eller privat transfer som väntar på dig vid ankomsten till resmålet. Har du bokat en paketresa med reguljärflyg kan det skilja sig från resa till resa.

Vad gäller vid mellanlandning i Finland?

Från och med den 1 februari 2022 finns inga inreserestriktioner för resenärer från Sverige som ska besöka Finland. För alla inresande gäller ändå bestämmelserna enligt den finska smittskyddslagen och hälsomyndigheternas anvisningar.