:

Kan man ha fikonträd utomhus?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man ha fikonträd utomhus?
  2. Hur kallt klarar fikonträd?
  3. När klipper jag mitt fikonträd?
  4. När kan jag klippa mitt fikonträd?
  5. Vad ska man göra med fikon?

Kan man ha fikonträd utomhus?

Fikonträd trivs utmärkt planterade i krukor ute på altan eller balkong, sol till halvskugga är bästa placeringen. De kan även stå inomhus, då så ljust som möjligt. För att trädet ska kunna växa och utvecklas och blir lättare att sköta bör det planteras om i en större kruka än försäljningskrukan.

Hur kallt klarar fikonträd?

Fikonträdet klarar några frostknäppar, men plocka gärna in det innan. Vinterförvara krukan svalt i en temperatur mellan 1-10°C. I ett växthus eller inglasad balkong med frostvakt övervintrar fikonet perfekt. Men det behöver inte så mycket ljus under sin vintervila, så som olivträd som behåller sina blad året om.

När klipper jag mitt fikonträd?

Beskär det tidigt på våren för att det ska få ett kompaktare växtsätt, och för att stimulera fruktsättningen. Klipp bort skadade, korsande eller inåtväxande grenar.

När kan jag klippa mitt fikonträd?

Beskärning. Beskär det tidigt på våren för att det ska få ett kompaktare växtsätt, och för att stimulera fruktsättningen. Klipp bort skadade, korsande eller inåtväxande grenar.

Vad ska man göra med fikon?

Fikon kan ätas både färska och torkade. I torkad form kan de användas i müsli, konfekt och som snacks. De färska fikonen kan ätas som de är, med skal och allt. Eller ät fikonen på rostat bröd med ricotta eller getost och honung.