:

Vilken långfärdsskridsko?

Innehållsförteckning:

  1. Vilken långfärdsskridsko?
  2. Hur stor ryggsäck långfärdsskridskor?
  3. Hur ska långfärdsskridskor sitta?
  4. Vilka långfärdsskridskor är bäst?
  5. Hur knyter man Konståkningsskridskor?
  6. Varför är det viktigt med ryggsäck när man färdas med skridskor?
  7. Hur långa långfärdsskridskor ska man ha?
  8. Hur montera långfärdsskridskor?

Vilken långfärdsskridsko?

Bästa långfärdsskridskorna i testet är utan tvekan Produkt Zandstra Track paket här får du både pjäxa och skenor till ett bra pris. Paketet passar både dig som nybörjare eller dig som är en van åkare. Pjäxorna är varma och bekväma, skenorna är stabila att åka med och har en lös häl som ger dig en friare åkning.

Hur stor ryggsäck långfärdsskridskor?

Det finns speciella skridskoryggsäckar på marknaden, men det går i princip bra med vilken mellanstor ryggsäck som helst. Det viktiga är att den är försedd med grenrem så att den inte åker upp när du flyter, och att den rymmer ett komplett torrt ombyte packat i vattentäta påsar.

Hur ska långfärdsskridskor sitta?

De skall sitta fast och bekvämt på foten, häl och fotblad ska inte glappa. Lite extra plats i tådelen bidrar till att undvika köldproblem. Skon skall vara vattentät, slitstark och ha förmåga att släppa ut fukt samt vara bekväm att gå i – till exempel vid promenader mellan sjöar.

Vilka långfärdsskridskor är bäst?

Dessa är inte långfärdsskridskor med pjäxor – de används direkt på din vanliga sko eller känga!

  • Vinnare och bäst i test är långfärdsskridskon Track Mont BC från Zandstra.
  • På andra plats kommer långfärdsskridskon NIS Exercise från Zandstra.
  • På tredjeplats kommer långfärdsskridskon Trekking från Isvidda.

Hur knyter man Konståkningsskridskor?

Längst fram på skridskon ska snörningen vara lösare knuten för att blodcirkulationen ska bli tillräcklig och för att tårna ska kunna röra på sig. Mitt på ska snörningen vara hårdare för att säkra att hälen ligger an mot kängan och en lite lösare snörning överst säkrar en behaglig passform.

Varför är det viktigt med ryggsäck när man färdas med skridskor?

Ryggsäcken ska innehålla det vattentätt packade ombytet, förstärkningsplagg och matsäcken. Den fungerar som flythjälp om du plurrar och huvudskydd om du skulle råka fall bakåt. Ryggsäcken ska vara lågt placerad för att inte störa balansen och för att fungera bra som flythjälp.

Hur långa långfärdsskridskor ska man ha?

Längden på långfärdsskridskorna 50 cm är maxlängd och rekommenderas främst till långa män, medan långfärdsskridskor med 45 centimeters längd passar de allra flesta fötter.

Hur montera långfärdsskridskor?

På skridskon finns det en stor mängd förborrade hål för att passa olika bindningar. Såvitt jag kan se finns det fem olika lägen som man kan välja montera bindningen på. Man kan alltså välja om man vill ha skon längre fram eller bak på skridskon. Avståndet mellan den främre och den bakersta håluppsättningen är 76 mm.