:

Kan man ta över någon annans lån?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man ta över någon annans lån?
  2. Vad innebär det att vara medsökande på ett lån?
  3. Kan man ta över bundna lån?
  4. Vad gäller för makars gemensamma skuld?
  5. Vad är en kundspecifik faktor som påverkar prissättningen av kundens bolån?
  6. Kan man förlänga bundna lån?

Kan man ta över någon annans lån?

Ja, om långivaren (oftast en bank) godkänner att du överlåter din skuld till någon annan är det okej. Ett annat alternativ är att någon lånar pengar för att betala av ditt lån, således har denna personen "tagit över" ditt lån.

Vad innebär det att vara medsökande på ett lån?

Ansöka om lån med medsökande Det blir även allt vanligare att som förälder vara medsökande till sitt barn för att hjälpa det att flytta hemifrån. I alla dessa fall ansöker ni om lån tillsammans, vilket kallas att man är medsökande. När ni får ansökan beviljad blir både du och din medsökande låntagare på lånet.

Kan man ta över bundna lån?

Tekniskt sett går det inte att ta över ett bostadslån, utan det du får göra är att ansöka om ett nytt lån i ditt eget namn. Ett lån är alltid baserat på låntagarens unika ekonomiska situation, och därför går det inte att ta över ett lån och behålla samma villkor som den tidigare låntagaren har haft.

Vad gäller för makars gemensamma skuld?

Solidariskt ansvar för skuld vid bodelning När makarna står solidariskt ansvariga för en skuld delas denna upp hälften var på vardera make. Hälften av den gemensamma skulden dras alltså av från vardera makes giftorättsgods.

Vad är en kundspecifik faktor som påverkar prissättningen av kundens bolån?

Vad är en kundspecifik faktor som påverkar prissättningen av kundens bolån? Vad är bankens listpris eller listränta? Det är den ränta som banken kommunicerar mot allmänheten för bolån.

Kan man förlänga bundna lån?

Men även om man har ett bundet bolån är det fullt möjligt att förlänga lånet. Man kontaktar då sin långivare personligen via telefon och så hjälper dem dig. Har man inte halt en bindningstid får man automatiskt en tremånadersränta. Man kan när som helst binda sitt lån på längre tid genom att kontakta långivaren.