:

Kan dina föräldrar se din sökhistorik?

Innehållsförteckning:

  1. Kan dina föräldrar se din sökhistorik?
  2. Kan någon se vad jag googlar på?
  3. Hur länge sparas din historik?
  4. Kan man använda grannen WiFi?
  5. Kan man se någon annans sökhistorik?

Kan dina föräldrar se din sökhistorik?

Det kan spara tid och vara bra. Men andra personer som använder samma mobil, dator eller surfplatta kan se den informationen. Därför behöver du ta bort all sparad information om du vill hålla den hemlig.

Kan någon se vad jag googlar på?

Google samlar in enorma mängder information om dig. Allt från vad du söker efter på nätet till var du befinner dig fysiskt. Men Google har även verktyg som låter dig radera informationen. Det är näst intill omöjligt att använda internet utan att nyttja en eller flera av Googles tjänster.

Hur länge sparas din historik?

Den som stänger av webbhistoriken får sin data anonymiserad efter 18 månader, men den kan fortfarande sparas och användas internt av Google.

Kan man använda grannen WiFi?

Din granne har alltså troligtvis inte gjort sig skyldig till något brott och du kommer därför ha svårt att vinna framgång med till exempel en polisanmälan. Istället kan du återställa din router, vilket gör att alla enheter som är anslutna till routern kopplas från, däribland eventuellt din granne.

Kan man se någon annans sökhistorik?

När du surfar privat kan andra som använder samma enhet inte se din historik. Chrome sparar inte webbhistoriken eller uppgifter som anges i formulär. Cookies och webbplatsdata sparas medan du surfar men raderas när du avslutar inkognitoläget.