:

Vem får köra bilen försäkring?

Innehållsförteckning:

  1. Vem får köra bilen försäkring?
  2. Måste man ha helförsäkring på bil?
  3. Vem gör ägarbyte bil?
  4. Kan man äga en bil tillsammans?
  5. När någon annan krockar med min bil?

Vem får köra bilen försäkring?

Försäkringen gäller för dig som är försäkringstagare och de som är passagerare eller förare av din bil. Försäkringen gäller inte om du registrerar och försäkrar bilen på en annan person än ägaren.

Måste man ha helförsäkring på bil?

Du som äger en bil måste ha en trafikförsäkring. Den ersätter personskador och en del sakskador. Om försäkringen ska ersätta skador på din egen bil behövs en halvförsäkring eller helförsäkring. Trafikförsäkringen är obligatorisk.

Vem gör ägarbyte bil?

Att göra ägarbyte med Transportstyrelsens app är säkert och snabbt! Du får även information om fordonet har någon typ av användning- eller körförbud. Appen verifierar att:

  1. körkortet är giltigt.
  2. att säljaren äger fordonet.
  3. att fordonet inte är stulet.
  4. att ägarbytet är genomfört. Du får en kvittens!

Kan man äga en bil tillsammans?

Egendom med flera ägare Lag (1904:48 s. 1) om samäganderätt (samägandelagen) innehåller regler för då två eller flera personer äger egendom tillsammans. Personerna är då delägare av egendomen och äger lika stor del av egendomen om inget annat kan bevisas enligt 1 § samägandelagen.

När någon annan krockar med min bil?

Om du har orsakat krocken och har helförsäkring Försäkringen ersätter även kostnaden för skadorna på din egen bil. Om ett annat fordon orsakat krocken ersätter det fordonets trafikförsäkring skadorna på dig och din bil.