:

Är kanel och ägg bra för huden?

Innehållsförteckning:

  1. Är kanel och ägg bra för huden?
  2. Är det farligt att ha kanel i ansiktet?
  3. Vad ska man undvika att äta för att inte få finnar?
  4. Vad är bra för ansiktet?
  5. Varför är kanel giftigt?

Är kanel och ägg bra för huden?

Både kanel och honung har antibakteriella egenskaper och en förmåga att minska porer, finnar och acne. De ger också en lugnande och läkande effekt på sår och ärr.

Är det farligt att ha kanel i ansiktet?

En fransk skönhetsvloggare tipsade sina följare om att ha kanel som ingrediens i en hemgjord ansiktsmask. Efter att flera följare testat receptet upptäckte de att kanelen fick deras hud att svida – inte jättechockerande, eftersom kanel är en stark krydda som faktiskt är känd för att ha en brännande effekt på huden.

Vad ska man undvika att äta för att inte få finnar?

Livsmedel med högt GI är bland annat: raffinerad mat såsom vitt socker och vitt bröd, mat som innehåller socker (hit hör läsk och choklad, som ofta anges som utlösare av akne), potatis och vitt ris.

Vad är bra för ansiktet?

Antioxidanter är A och O för huden men även som nämnts i tidigare artiklar bra protein och hälsosamma fetter. Framförallt röda och mörka bär som blåbär, björnbär, jordgubbar, hallon, tranbär, svarta och röda vinbär, körsbär, mörkröda druvor och granatäpple. Dessa innehåller höga halter antioxidanter och C-vitamin.

Varför är kanel giftigt?

Orsaken till att man avråder från mycket stor konsumtion av kanel är ämnet kumarin, som också är ett smakämne i kanel. - En del av oss har en genvariant som gör att de tål mindre kumarin än andra.