:

Hur får man hembesök av läkare?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får man hembesök av läkare?
  2. Hur finansieras nätläkare?
  3. Hur fungerar appen min doktor?
  4. Är jourläkare?
  5. Hur tjänar Nätläkare pengar?
  6. Hur betala Min Doktor?
  7. Hur mycket tjänar en sjuksköterska på Kry?

Hur får man hembesök av läkare?

Behöver du träffa en läkare, men har svårt att ta dig hemifrån kan du besök av en jourläkare. Jourläkarna gör hembesök på kvällar, nätter och helger, när vårdcentralen har stängt. Det är sjuksköterskorna på telefonnummer 1177 som gör bedömningen om du kan hjälp av en jourläkare.

Hur finansieras nätläkare?

Via underleverantörsavtal med privata vårdcentraler är de en del av vårdvalet för primärvård och har därmed tillgång till offentlig finansiering. Invånare från hela Sverige kan söka vård hos en digital vårdgivare.

Hur fungerar appen min doktor?

Ladda ner Min Doktors app kostnadsfritt och logga in med BankID. Beskriv sedan dina besvär genom att svara på frågor om dina symptom. Beroende på typen av besvär blir du kontaktad av läkare, barnmorska, psykolog eller fysioterapeut. I de flesta fall får du svar inom en timme, oavsett veckodag och tid på dygnet.

Är jourläkare?

En jourläkare är antingen en specialist i allmänmedicin eller akutsjukvård. Hen kan göra medicinska bedömningar och ge viss behandling hemma. Jourläkaren kan hjälpa till med ungefär samma sjukdomar och skador som du kan få hjälp med på en vårdcentral eller en närakut.

Hur tjänar Nätläkare pengar?

– De flesta som kontaktar Kry listar sig inte där. Det betyder att Kry får 410 kronor per besök hos en läkare eller sjuksköterska, även för digitala besök, säger Ylva Sandström. Det är regionen som betalar den extra ersättningen till nätläkarna och även för de besök som olistade patienter gör hos vårdcentraler.

Hur betala Min Doktor?

Fakturan skickas till den mejladress som du har registrerat hos Min Doktor. Sök efter ”Billogram” och ”faktura” för att hitta den. Du kan också se fakturan i ditt ärende i Min Doktors app.

Hur mycket tjänar en sjuksköterska på Kry?

Som legitimerad sjuksköterska kommer du tjäna i snitt 33 600 kr i månaden och som specialistutbildad kan du förvänta dig en medellön på 37 420 kr i månaden.