:

Hur lång måste man vara för att vara en flygvärdinna?

Innehållsförteckning:

  1. Hur lång måste man vara för att vara en flygvärdinna?
  2. Hur länge kan man jobba som flygvärdinna?
  3. Vad krävs det för att bli flygvärdinna?
  4. Vad krävs för att jobba som flygvärdinna?
  5. Hur gammal måste man vara för att jobba som flygvärdinna?

Hur lång måste man vara för att vara en flygvärdinna?

Övriga krav som kan ställas är att man är minst 160 centimeter, är mellan 21 och 37 år, vara fullt frisk, har god syn och hörsel samt att man är simkunnig. Även B-körkort kan krävas.

Hur länge kan man jobba som flygvärdinna?

Som flygvärdinna eller flygvärd har man ofta varierade arbetstider som kan ligga under alla dagar i veckan och alla timmar på dygnet. Flygvärdinnans/flygvärdens huvudarbetsuppgift är att tillsammans med den övriga besättningen ansvara för passagerarnas säkerhet och välbefinnande under flygningen.

Vad krävs det för att bli flygvärdinna?

Flygvärdinnor/flygvärdar utbildas i samband med rekrytering vid respektive flygbolag. Avgiftsbelagd grundutbildning kan även finnas att gå hos fristående utbildningsanordnare. Kraven varierar mellan de olika flygbolagen. Det krävs dock oftast godkänd gymnasieutbildning.

Vad krävs för att jobba som flygvärdinna?

Utbildningar som är relevanta för att bli flygvärd/flygvärdinna är Hotell- och turismprogrammet och Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Erfarenhet från till exempel hotell, reseföretag, sjukvård eller restaurang är meriterande när du söker yrket.

Hur gammal måste man vara för att jobba som flygvärdinna?

För att bli flygvärd/flygvärdinna krävs det att du är över 21 år gammal och krav på fysiska attribut som längd, kondition, synförmåga och simkunnighet, detta på grund av säkerhetsskäl.